Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "KOBİ’lerin nitelikli eleman sorunu var. Bunda da en temel sebep 28 Şubat zihniyetidir. İmam hatiplerin önünü kapatacağım diye meslek eğitimine büyük darbe vurdular" dedi.

Bakan Işık, katıldığı bir televizyon programında görev alanına giren KOBİ’leri gündemine alarak, işletmelerin temel sorunlarına işaret etti. KOBİ’lerin ekonominin dinamosu olduğunun altını çizen Işık, markalaşma, kurumsallaşma problemlerine değindi. Markalaşan, tasarım yapan, teknoloji düzeyini yükselten KOBİ’lerin daha fazla kar ettiğini belirten Bakan Işık, kendisine bağlı KOSGEB’in kurumsallaşmaya büyük önem verdiğini anlattı. KOBİ’lerin en temel sorununun ise "işçisizlik" olduğunu vurgulayan Bakan Işık, sanayicinin nitelikli eleman bulmakta zorlandığına dikkat çekerek, bu sorunun kaynağı olarak 28 Şubat zihniyetini gösterdi. Bakan Işık, şunları dedi:

"KOBİ’lerimiz nitelikli, aranan insan kaynağı bulmakta zorlanıyor. Bakın Türkiye’de bir işsizlik probleminden bahsediyoruz ama bir de işçisizlik problemimiz var. Maalesef 28 Şubat’ın Türkiye’de en büyük darbesi bu meslek, mesleki eğitimde oldu. İmam hatiplerin önünü kapatacağım diye meslek liselerine büyük darbe vurdular ve şu anda nitelikli aranan eleman bulmakta zorlanan pek çok sanayicimiz var, pek çok KOBİ’miz var. Şimdi bir taraftan KOBİ’lerin kurumsallaşması, bir taraftan rekabet gücünü arttırması, bir taraftan onların ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesiyle ilgili gayret gösteriyoruz. Bir taraftan da KOBİ’lerin daha çok ihracat yapmasını, ölçek büyütmesini, daha çok kendi tasarımlarını, kendi nitelikli üretimini yapmalarını, kendi kapasitelerini geliştirmelerine yönelik destekler veriyoruz. "