Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, küresel ekonomide ülke kalkınmasının büyüme ve gelişmesinin en büyük aktörlerinin girişimcilik olduğunu belirterek, "Başıma icat çıkarma cümlesinin yerini artık ’Bir buluş da sen yap’ almalı. Bir girişimde de sen bulun. Belki başarısız olabilirsin ama bir defa başarısız olursun ancak ikinci, üçüncüde başarırsın. Girişimciyi desteklemeyen hiçbir ülkenin artık bu çağda rekabet şansı yok" dedi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Bakan Fikri Işık, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Mersin Şubesi’nin açılışını yaptı. Açılışta Bakan Işık’a, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten ve Nebi Bozkurt eşlik etti. Törende konuşan Vali Çakacak, Türkiye’nin özellikle son 12 yılda dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden bir olduğunu vurgulayarak, "Çok büyük ve güçlü dinamiklere sahip olan ülkemizde yapılan düzenlemelerle girişimci ruhlu sanayici ve işadamlarımızın önünü açılmış, dünyanın her yerinde büyük işler yapar hale gelmişlerdir. Artık dünyanın her yerinde Türk sanayicilerimiz var. Yakaladığımız ekonomik büyüklük sanayicilerimizin sayısını ve bir araya gelerek oluşturdukları sivil toplum kuruluşlarının sayısını arttırmaktadır. Bildiğiniz gibi 2023 yılı hedefimiz ülkemizin dünyanın ekonomisi en güçlü ilk on ülkesi arasında yer almasını sağlamak, Türkiye’yi dünyanın parlayan yıldızı haline getirmektir. Bu hedefe girişimci işadamlarımız ve sanayicilerimizle ulaşacağız. Bunun için tek ihtiyacımız birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek el birliği ve gönül birliği içerisinde çalışmaktır" şeklinde konuştu.

"BİR GİRİŞİMDE DE SEN BUL”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise küresel ekonomide ülke kalkınmasının, büyüme ve gelişmesinin en büyük aktörlerinin girişimciler olduğunu ifade ederek, "Sanayicisi, işadamı, girişimcisi olmayan bir ülkenin bu çağda varlığını devam ettirme şansı yoktur ve saf dışı kalmaya mahkumdur. Başıma icat çıkarma’ cümlesinin yerini artık ’Bir buluş da sen yap’ almalı. Bir girişimde de sen bulun. Belki başarısız olabilirsin ama bir defa başarısız olursun ancak ikincide, üçüncüde başarırsın. Girişimcisini desteklemeyen hiçbir ülkenin artık bu çağda rekabet şansı yok. Elbette girişimci bir ruha sahibiz. Şu anda dünyada mal satmadığımız hiçbir ülke yok. Bu aslında Türk girişimcisinin ne kadar güçlü olduğunun ve ne kadar girişken olduğunun göstergesi ama bir elin nesi, iki elin sesi var. Eğer girişimcilerimiz sivil toplum örgütleri çatısı altında bir araya gelir, güçlerini birleştirirlerse işte o zaman büyümeleri aritmetik değil geometrik oluyor. Kurumsallaşma sorunu ancak ASKON gibi önemli görev üstlenen sivil toplum kuruluşlarının bünyesinde bir araya gelmekle çözülür. Biz birlikte güç olmanın bereketine inanıyor, bu doğrultuda hareket ediyoruz" diye konuştu.

Güçlü girişimcilik ruhuna sahip Türk milletinin içinden çok daha fazla girişimci çıkmasının ve girişimcilerin ölçek büyütmesinin temel önceliklerden birisi olduğunu vurgulayan Işık, "Geçmiş dönemlerde yaşanan ülkelerin rekabeti artık şirketlerin rekabeti haline dönüştü. Artık pek çok ülke kendi şirketlerinin menfaatini savunmayı ülkesini ve devletinin menfaatini savunmak olarak görüyor. Böyle bir dünyada temel önceliğimiz çok güçlü bir girişimcilik ruhuna sahip ülkemizden çok daha fazla girişimcinin çıkması, ölçek büyütmeleri ve ulusal çaptaki girişimlerin uluslar arası boyuta taşınmasını sağlamaktır. Dünya üzerinde mal satmadığımız ülke yok; bu da Türk girişimcisinin ne kadar güçlü ve girişken olduğunun en büyük göstergesidir. Eğer girişimcilerimiz sivil toplum kuruluşları çatısı altında bir araya gelir ve güçlerini birleştirirse büyümeleri aritmetik değil geometrik olur. Bu açıdan sanayici ve işadamlarımızın bir araya geldikleri dernekleri çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Işık ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesti.