Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gezi Parkı olaylarına değinerek "Mesele ağaç falan değilmiş, mesele Türkiye’nin durdurulması meselesiymiş" dedi.

Işık, Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde düzenlenen AK Parti 5. Olağan Kongresine katıldı. AK Parti Karamürsel İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi Karamürsel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye AK Parti Kocaeli İl teşkilatlarının tamamı katılırken, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı. Partililer tarafından karşılanan Işık, "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile beraber Bursa programınızın ardından kendisinden izin alarak Karamürsel programına katılmak istediğimi belirttim,kendisi de bana Karamürsellilere benden çok selam söyle diyerek sizlere selamlarını gönderdi" dedi.

Parti çalışmaları hakkında bilgi veren Işık, Gezi Parkı olaylarına da değinerek şöyle konuştu: "Mesele ağaç falan değilmiş, mesele Türkiye’nin durdurulması meselesiymiş. Bir heyet oluşturdular bu heyetin talepleri, üçüncü köprünün inşaatı durdurulsun, üçüncü havalimanı inşaatı durdurulsun, Kanal İstanbul projesinden vazgeçilsin. Şimdi ben size soruyorum; insaflı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bu taleplerde bulunur mu? Biz bu projelerin kimlerin işini bozacağını çok iyi biliyoruz."