Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştıran Meclis Komisyonu’nun çalışmalarına dair ’yayın yasağı’ getirilmesine ilişkin, “Soruşturmanın selameti açısından gizlilik kararı verilmesinin anayasaya aykırı bir durumu yok. Bu hiçbir zaman kamuoyunun haber hakkını engellemeye yönelik bir durum değildir” dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Konya’da bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Konya Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti. Bakan Işık, Vali Erol’u ziyaretinde gazetecilerin, 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştıran Meclis Komisyonu’nun çalışmalarına dair ’yayın yasağı’ getirilmesinin sorulması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Meclis Araştırma Komisyonunun faaliyetinin anayasaya göre bir yargılama faaliyeti olduğunu ifade eden Bakan Işık, “Bir yargı çerçevesi içerisinde yürüyen bir faaliyettir ve bu soruşturma komisyonunun yaptığı çalışmanın sonucunda bu 4 bakan arkadaşımız yüce divana gönderilecek mi gönderilmeyecek mi bunun kararı verilecek. Dolayısıyla bu bir yargılama faaliyetidir. Yargılama faaliyeti olunca da zaman zaman gizlilik kararı alınabilir. Burada anayasaya aykırı hiçbir durum yok. Dolayısıyla soruşturmanın selameti açısından gizlilik kararı verilmesinin anayasaya aykırı bir durumu yok. Bu hiçbir zaman kamuoyunun haber hakkını engellemeye yönelik bir durum değildir. Bunu bilerek veya isteyerek özellikle çarpıtmaya çalışıyorlar. Maalesef bu soruşturma komisyonunda her birimizin odaklanması gereken nokta gerçekten bir suç var mı yok mu? Eğer bir suç varsa yüce divana gidilir. Eğer bir suç yoksa da insanların bu noktada gereken kararı oluşturulur ve herkes yoluna gider. Ama hiç kimsenin bu soruşturma komisyonu üzerinden 17-25 Aralık sürecinde başlattığı algı operasyonunu sürdürme hakkı yok. Bu bir yargılama faaliyetidir. Bu yargılamada hepimizin en hassas olması gereken nokta adaletin tecelli etmesidir, gerçeklerin ortaya çıkmasıdır. Bunu engelleyecek her şey bizim açımızdan kontrol edilemez. Bizim bakışımız budur. Bunun kesinlikle kamuoyunun haber alma hakkını engellemek gibi yorumlanmasını biz doğru bulmayız, haklı bulmayız” dedi.

“BAZI MEDYA ORGANLARI MUHALEFET PARTİSİ GÖREVİNE SOYUNMUŞLAR”

Bazı medya organlarının muhalefet partisi görevine soyunduğunu da kaydeden Bakan Işık, “Üzüldüğümüz bir nokta da şu; belli ki muhalefet partileri görevini yerine getiremiyor ki bazı medya organları muhalefet partisi görevine soyunmuşlar. Şu anda muhalefetin görevi bizzat belli medya grupları üstlenmiş durumda. Yani onlara yeni görevlerinde başarılar dileriz. Ama her birimizin hassas olması gereken en kritik nokta, adaletin yerini bulması. Bu noktada da soruşturmanın en doğru şekilde, en adil şekilde yürümesinin sağlanmasıdır” diye konuştu.