Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Engelliliğe sıfır tolerans tanıyoruz, engelsiz bir dünya için çalışıyoruz” dedi.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile engellileri bir araya getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldiklerini ve sorunları paylaştıklarını söyleyerek, toplantıdan çıkan sonuçların ciddiyetle ele alınacağını belirtti. İslam, şöyle devam etti:

“Son 12 yıldır engelliliği engelsiz hayata dönüştürmek için hükümetlerimizin yaptığı destek mekanizmaları, iyileştirmeler mevcut. Engellilerimizin bir insanın bir toplumda sahip olduğu haklara sahip olması için çalışıyoruz. Engelleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Engelliliğe sıfır tolerans tanıyoruz, engelsiz bir dünya için çalışıyoruz.”

Bakan İslam, Bakanlığına ait kanun tasarılarının oy birliği ile geçtiğini kaydederek, muhalefet milletvekillerine teşekkür etti. İslam, “Engellilik konusunda yasal düzenlemeleri yapmak 1990’larda başladı. Son 12 yıldır artan bir ivmesi var, pratiklerimizi profesyonel olarak geliştirmeye çalışıyoruz. Sosyal bilinç oluşturmak için ciddi çalışmalarımız var. Toplumda bilinç oluşturmak, engelliliğin engelsiz hayata dönüştürülmesi için sivil toplum kuruluşları birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gelişmiş ülkelerin deneyimlerinden yararlandıklarını ifade eden İslam, süratli bir yol aldıklarını belirtti.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, engellilerin sorunlarının her zaman hatırlanması gerektiğini söyleyerek, engellilerin sorunlarının partiler üstü yaklaşımla ele alınması gerektiğini belirtti. Atıcı, mayınlı arazilerin temizlenmesi, trafik sorununun çözülmesi, iş kazalarının önlenmesinin de önemini vurguladı.

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, engellilerin toplumun geri kalanı ile hukuken eşit olmalarının yanı sıra gerçek hayatta eşit olmadıklarını belirterek, pozitif ayrımcılık ilkesinin yasal gereklilik olarak kayda geçirilmesi gerektiğini kaydetti.