Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Toplumsal şiddetin, aile içi şiddetin, kadına karşı şiddetin çözümü bir tek yasa, bir bakanlığın çabaları ile olacak bir şey değildir. Bu toplumsal dönüşüm gerektiren vahim bir sorun. Kadına karşı şiddete sıfır tolerans şeklinde çalışıyoruz” dedi.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun düzenlediği etkinliğe katılan Bakan İslam, etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. İzmir’deki şiddet mağduru kadının kimlik değiştirmesi ile ilgili İslam, bunun 6284 sayılı Kanun’un getirdiği hak olduğunu belirterek, ısrarlı takip sonucu mağdur olan kişilerin bireysel başvuruları sonucu kimliklerini değiştirmesinin hakları arasında olduğunu kaydetti. Bakan İslam, “Bu karar İzmir’de uygulanmış durumda. Bir insanın hayatının ancak bu şekilde normalleşebileceği var sayılabiliyorsa, buna hakkı vardır” ifadelerini kullandı.

Ankara’da bir kadının kocası tarafından vurulması sonucu kollarının ve bacaklarının kesilmesine ilişkin olarak ise Bakan İslam, şunları söyledi:

“Bakanlığımızdan arkadaşlarımız sürekli ziyaret ediyorlar. Arkadaşımızın çocukları bizim bakımımız altında. Hastaneden çıktıktan sonra hayatını mümkün olduğunca normalleştirmeye çalışacağız. İnsanlık dışı bir anlayışın sonucu ortaya çıkmış bir durumla karşı karşıyayız. Bir daha tekerrür etmemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Toplumca bu çabanın içinde olmamız gerekiyor. Toplumsal şiddetin, aile içi şiddetin, kadına karşı şiddetin çözümü bir tek yasa, bir bakanlığın çabaları ile olacak bir şey değildir. Bu toplumsal dönüşüm gerektiren vahim bir sorun. Kadına karşı şiddete sıfır tolerans şeklinde çalışıyoruz.”

Meclis’te komisyon kurulmasına ilişkin etki analizi yaptıklarını kaydeden İslam, komisyon çalışmalarının çabalarına katkı vereceğini ifade etti.