ANTALYA (İHA) – Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya’da iş kazasının meydana geldiği kapalı spor salonu inşaatında incelemelerde bulundu. Kılıç, “Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız inceleme başlattı. Herhangi bir yanlış ya da eksik halinde gereken neyse yapılacaktır” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Turkish Airlines Open turnuvasına katılmak için Antalya’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya’nın Meltem mahallesinde inşası devam eden kapalı spor salonunda akşam saatlerinde meydana gelen kazanın ardından inşaat alanına geldi. Programında olmadığı halde kazayı duyunca Manavgat’taki programını yarıda bırakarak inşaat alanına geldiğini belirten Kılıç, yaptığı açıklamada kazanın her ne sebepten olursa olsun üzücü olduğunu söyledi.

“İNCELEME BAŞLATILDI”

İşçilerle görüştüğünü de belirten Bakan Kılıç, “Geçmiş olsun demek ve bilgi almak için geldik. Çok şükür herhangi bir can kaybı yok. 5 işçi kardeşimiz küçük çaplı yaralanmış. İşçilerle görüştüm tedavilerinin bitmek üzere olduklarını söylediler. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız inceleme başlattı. Herhangi bir yanlış ya da eksik halinde gereken neyse yapılacaktır. Ancak arkadaşların bana verdiği bilgiye göre normal seyrinde devam eden bir inşaat olduğu yönünde. Buradaki birinci sorumluluk inşaatın ihalesini yapan ve kontrollerini yapan firmadır. Ben TOKİ sorumlumuzla görüştüm kendileri konuyu yakinen takip ediyorlar” dedi.

“ANTALYA STADYUMU ETKİLEYİCİ BİR İNŞAAT”

Kapalı spor salonundaki kaza yerinde incelemeleri tamamlayan Bakan Kılıç daha sonra beraberindekilerle birlikte Antalya Stadyumu’nun inşaatını inceledi. Stat inşaatının girişinde yetkililerden bilgi alan Kılıç, “Stadımızın inşası şu anda yüzde 60 oranında devam ediyor. Çok modern bir stat olacak. 33 bin kişilik bir stat. Şu anda artık yavaş yavaş ince işçiliklerin başlayacağı yönünde bilgi aldık. Etkileyici ve güzel bir inşaat. Ümit ediyorum ki burada herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanır” diye konuştu.

Öte yandan Bakan Kılıç’ın kazanın meydana geldiği kapalı spor salonu inşaatındaki incelemeleri sırasında bazı inşaat çalışanlarının gazetecilere tepki gösterip kapıları kapatarak içeri almaması dikkat çekti.