Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vefatının 76. yıl dönümü nedeniyle, “Ezberleri bozarak saygı ifadesini gerçek anlamda yerine getirebilmek ancak ve ancak O’nun belirlediği yeni, çağdaş ve müreffeh Türkiye hedefini daha ileri noktalara taşıyabilmek ile mümkündür” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vefatının 76. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Bakan Müezzinoğlu mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 76. yılında saygıyla anıyorum. Ezberleri bozarak saygı ifadesini gerçek anlamda yerine getirebilmek ancak ve ancak O’nun belirlediği yeni, çağdaş ve müreffeh Türkiye hedefini daha ileri noktalara taşıyabilmek ile mümkündür.

Dini inancı, etnik kökeni, siyasi görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün milletimizi büyük, bağımsız Türkiye idealinde birleştiren Atatürk’ün bu başarısı, sadece milletimize değil esaretten kurtuluş ve barış içinde bir dünya hayal eden insanlığa örnek olmuştur. Bu yönüyle evrensel bir değer kazanan milli mücadelemiz, dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Gazi’nin mirasından aldığımız bu güç ile asırların ötesinden gelen birlik ve kardeşliğimizi geleceğe taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Atatürk’ün göstermiş olduğu “muasır medeniyetler hedefine” ulaşmak için hükümetimiz, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da gerçekleştirdiği devrimlerle, dünyada örnek gösterilen bir sağlık sistemi inşa etti. Böylelikle insanımızın hak ettiği kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmetinden en kısa sürede yararlanabilmesine olanak sağladık. Zira, aziz milletimizin her şeyin en iyisine, en güzeline layık olduğunun bilincindeyiz. Atatürk’ün eşsiz eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni sağlıklı bir şekilde geleceğe taşıyabilmenin mücadelesini vermeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”