Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden CHP’li Bülent Tezcan hakkında, "Taş üstüne taş koymayanlar konuşmaya, söylemeye devam etsinler. Bunu muhalefette görüyoruz, Cumhurbaşkanımıza yönelik bir karalamayı gerçekten ahlak dışı ve seviyesizlik olarak değerlendirdiğimi ifade etmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde biz kadrolarımızla çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz, onlar konuşmalarına devam etsinler" dedi.

İŞKUR 9. Olağan Genel Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Ankara’da The Green Park Hotel’de gerçekleştirilen programda çok sayıda sendika başkanı da yer aldı. Programda bir konuşma gerçekleştiren Bakan Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmekten hakkında soruşturma başlatılan CHP’li Bülent Tezcan’ı kastederek, "Taş üstüne taş koymayanlar konuşmaya, söylemeye devam etsinler. Bunu muhalefette görüyoruz, Cumhurbaşkanımıza yönelik bir karalamayı gerçekten ahlak dışı ve seviyesizlik olarak değerlendirdiğimi ifade etmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde biz kadrolarımızla çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz, onlar konuşmalarına devam etsinler" şeklinde tepki gösterdi.

"2018’de 5 bin engelli ataması gerçekleştirilecek"

Bakan Sarıeroğlu, kabul edilse de edilmese de Türkiye’de genç, kadın ve engelli vatandaşlara istihdam sağlama konusunda dünyanın örnek almış olduğu bir başarı hikayesi olduğunu ifade ederek, bu başarı hikayesini daha ileriye götürme noktasında çalışmaların devam ettiğini belirtti. İşsizlik ve istihdam ile mücadele ve yeni istihdam sağlamanın, gelecek açısından Türkiye’nin öncelikli gündem maddesi olduğunu belirten Sarıeroğlu, İŞ-KUR’un geçmişte sadece yurt dışına işçi gönderen, önünde uzun kuyruklar olan ve umutsuzluğu çağrıştıran bir kurum olduğunu, günümüzde ise yeniden yapılanmış, kurumsal kapasitesini arttırmış, 81 ilde adı olan bir kurum haline geldiğini kaydetti.

Türkiye’nin önüne çıkan engellere, karanlık hain darbe girişimine rağmen, kararlı ve istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiğini ifade eden Sarıeroğlu, "Bizim yerimizde bir başka ülke olsaydı, değil 1 buçuk milyon istihdam sağlamayı, inanın adım atamazlardı. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan istihdam seferberliği ile 1 buçuk milyon ek istihdam Türkiye’de sağlanmıştır. SGK’nın web sayfasında İŞ-Kur verilerimizi şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Sürekli olarak bu rakamlarla uğraşma halini inanın hiç anlamıyorum. İŞ-KUR 790 bin kişiye istihdam sağlamış, bu eleştirilmemesi aksine alkışlanması gereken bir rakam" şeklinde konuştu.

Bakan Sarıeroğlu, kamuda atama bekleyen engelli vatandaşlara ilişkin de "Engelli kardeşlerimden 2 bin 500 kardeşimizi 2018’in ilk çeyreğinde, 2 bin 500 kardeşimizi de 2018’in son çeyreğinde atamalarını gerçekleştireceğiz. Ayrıca 2 yıl geçerli olan E-KPSS sonuçlarını 4 yıla çıkardık" bilgisini verdi.

"Çocukların yeri tarla değil okul"

Çocuk işçiliği ile mücadelenin de bir numaralı gündem maddesi olmaya devam edeceğinin altını çizen Sarıeroğlu, bu konunun mevsimlik tarım işçiliği ile de bağlantılı bir sorun olduğunu belirterek, "Çocukların yeri tarla değil okul" dedi ve bu duruma aracılık edenlerin kesinlikle gözlerinin yaşına bakmayacaklarını ifade etti. Suriyeli vatandaşların iş gücü piyasalarındaki konumlarıyla alakalı da çalışma yapacaklarını belirten Sarıeroğlu, yeni modellerle projelere başlayacakları bilgisini verdi. Sarıeroğlu, "Umutları boşa çıkarmayacağız, birlikte var gücümüzle çalışarak güçlü Türkiye yolunda yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Programda Bakan Sarıeroğlu dışında, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Toplu, TÜRK-İŞ Şeker Sendikası Başkanı İsa Gök, HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mehmet Şahin ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko da yer aldı.