Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD)yönetimiyle bir araya geldi. Bakan Bozkır, “AB sürecine uzun yıllar destek vermiş olan TÜSİAD’la birlikte hareket etmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, TÜSİAD yönetimi ile bir araya gelerek Avrupa Birliği (AB) süreciyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Bakan Bozkır’ı TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer karşıladı. TÜSİAD genel merkezinde yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan Bakan Bozkır, “AB sürecine uzun yıllar destek vermiş olan TÜSİAD’la birlikte hareket etmeyi arzu ediyoruz. Önümüzdeki dönemde hem Türkiye’de hem de yurtdışında birlikte çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Türkiye’nin çok önemli projelerinde AB sürecinin bütün boyutlarında TÜSİAD’ın birikimlerini tecrübelerini değerlendirmekten memnuniyet duyacağız. Tabiatıyla önümüzde ayrıca gümrük birliğinin geliştirilme süreci var. AB ile Amerika arasında imzalanması söz konusu olan görüşmeleri var. Bu konuda en çok güç alacağımız kurumlardan birisi de TÜSİAD’ tır” dedi.

Gümrük birliğinin Türkiye’nin yararına olduğunu belirten Bozkır, “Gümrük birliği Türkiye’nin yararına olmuş bir ilişkidir. Bu 150 milyar Euro’luk ticaret hacminin Türkiye’nin yüzde 45 ihracat yaptığı bir ilişki haline gelmesi önemlidir. Bunun devam etmesi ikili tarafında Türkiye’nin de yararınadır. Biz bu gümrük ilişkisinin içinde olamayan kamu, tarım, hizmetler sektörlerini dahil edecek görüşmelere AB ile başlama kararı aldık. Bunun detaylarını görüşmeye ocak ayından itibaren başlıyoruz. Müzakereleri birlikte yürüteceğimiz bir ortamı yaratacağız” şeklinde konuştu.