Bingöl’deki temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret etti. Burada açıklamada bulunan Bakan Yılmaz, "Bizim temel meselemiz, üreten bir toplum meselesidir. Üretken toplumu ne kadar geliştirirken, ne kadar güçlendirirsek, diğer bütün sorunlarımız da hafiflemiş olacak" dedi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere dün Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bu sabah Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan ve geçtiğimiz günlerde çıkan yangınla 5 milyon lira zarara uğrayan tekstil fabrikasını ziyaret eden Bakan Yılmaz, işletme sahibine geçmiş olsun temennisinde bulunduktan sonra sanayi esnafıyla bir araya geldi. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bakan Yılmaz, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Buradaki tesisleri gezerek işletme sahiplerinden brifing alan Bakan Yılmaz, bir tekstil fabrikasında yaptığı incelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

"EMEK YOĞUN SEKTÖRLERE YOĞUN DESTEKLER VERDİK"

OSB’de birkaç yıl önce doğru dürüst tesis olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, "Boş bir alandı bugün çok şükür altyapısıyla, BSK yoluyla ve birçok hizmetiyle gelişen bir bölgemiz. Bingöl artık buraya da sığamıyor, inşallah burayı da genişleteceğiz. Burada hem altyapıya yaptığımız yatırımların etkisi var hem de 6. Bölge teşviki dediğimiz teşviklerin etkisi var. Özellikle emek yoğun sektörlere, 6. Bölge teşviki çok güçlü bir destek verdik. Bunun neticelerini de görüyoruz burada içinde bulunduğumuz yer bir tekstil fabrikası. Çok önemli bir yatırım olmuş doğrusu. Bingöl’de en fazla elaman çalıştıran sanayi şirketi oldu. Bir taraftan kalkınma ajansımız, bir taraftan İş-Kur destekleriyle ve teşvik politikalarıyla iyi bir yere gittiğimizi görüyoruz" diye konuştu.

Tekstil fabrikasının genişlemesiyle 400 kişinin istihdam edileceğini kaydeden Bakan Yılmaz, "Burada yüzlerce çalışan var tam kapasiteye ulaştığında 400 kişi istihdam edilecek. Bingöl gibi bir yerde bu müthiş bir rakam. 400 aileye düzenli, çok nitelikli bir istihdam olanağı sunulmuş olacak" şeklinde konuştu.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTI"

Hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu bölgesine büyük yatırımlar yaptıklarını kaydeden Bakan Yılmaz, özel sektör ve çözüm sürecine bağlı huzur ortamına vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Bunlar çok önemli yatırımlar, ülkemizin de buna ihtiyacı var ben hep bunu vurguluyorum, Doğu’ya Güneydoğu’ya kamu yatırımı olarak çok güzel yatırımlar yaptık. Bundan sonra üzerinde yoğunlaşacağımız alan, özel sektörün yatırımlarıdır. Bu bölgeye daha fazla özel sektörün yatırım yapması konusuna yoğunlaşacağız. Bunun güzel örneklerini Şuan içinde bulunduğumuz tesiste görüyoruz. Buna benzer tesislerin sayısı İnşallah her geçen yıl artacak. Bir yandan bu sağladığımız altyapılar, bir yandan sunduğumuz teşvikler ve diğer yandan çözüm süreci, huzur ortamı bu yatırımları büyütecek. Bu bölgelerde genç ve giderek eğitilen bir nüfusumuz var. Türkiye’nin yaş ortalaması yüksek ama doğu’da Güneydoğu’da yaş ortalaması düşük seviyede. Dinamik ve genç bir nüfusumuz var. Son dönemlerde eğitimi de büyük yatırımlar yaptık. Daha iyi yetişen nüfusumuz var. İş-Kur’dan mesleki eğitim noktasında çok ciddi bir yere geldik bunların destekleri var."

"ÜRETKEN BİR TOPLUM OLMAK ZORUNDAYIZ"

Üretken bir toplumun gerekliliğine de vurgu yapan Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu tesislerimizle birlikte giderek, daha disiplinli sanayi iş gücü dediğimiz bir gücü gelişecek, güçlenecek ve yeni tesislerle İnşallah daha üretken bir bölge haline geleceğiz. Biz her alanda daha üretken bir toplum olmak zorundayız. İnanın bu üretim tesisleri arttıkça, insan bu işlerde daha fazla rol aldıkça toplumun bütün meseleleri de daha iyi bir noktaya gelecek. Bizim temel meselemiz, üreten bir toplum meselesidir. Üretken toplumu ne kadar geliştirirken, ne kadar güçlendirirsek, diğer bütün sorunlarımız da hafiflemiş olacak. Son 10 yılda hükümetimiz bu alanda çok büyük yatırımlar yaptı. Altyapılar hazırladı, bir noktaya geldik ve bundan sonra çok daha hızlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz."