2014 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi 4 bakan, Başbakanlık Merkez Binası’ndan ayrılarak, yürüme mesafesindeki Milli Eğitim Bakanlığı binasına geçti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın konuğu olduğu öğrenilen bakanlara çay ve kahve ikram edildiği öğrenildi.

Sürpriz bir şekilde Başbakanlık Merkez Binası’ndan ayrılarak yürümeye başlayan 4 bakanın nereye gittiği merak konusu oldu. Saat 14.00’te başlayacağı belirtilen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yürüyerek Milli Eğitim Bakanlığı’na gitti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya konuk olan bakanlara çay ve kahve ikramı yapıldığı öğrenildi. 4 bakan, 1 saatlik ziyaretin ardından yine yürüyerek Başbakanlık Merkez Binası’na geldi.

"MAARİF VEKİLİN İYİ BİR MİSAFİRPERVERLİK ÖRNEĞİ"

Çıkışta gazetecilerin ziyaret ilişkin sorularını cevaplayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Sebebi ziyaretinizi öğrenebilir miyiz?" sorusuna "Özel, çay içtik, kahve içtik" yanıtını verdi. Bir gazetecinin başka ne ikram edildiğini sorması üzerine Eker, "Güler yüz. Maarif vekilin iyi bir misafirperverlik örneği" dedi.

Aynı soruya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise "Artı dondurma vardı" demekle yetindi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ise ziyarete ilişkin, "Eğitim projelerinin Avrupa Birliği bağlantısını konuştuk" dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN KONVOYUNDA KAZA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nden Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etmek üzere Başbakanlık Merkez Binası’na geldi. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Başbakan Davutoğlu’nun makam aracıyla gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konvoyunda maddi hasarlı kaza meydana geldi. 2 koruma aracının karıştığı kazanın Başbakan Davutoğlu’nun AK Parti Genel Merkezi’nde Başbakanlık Merkez Binası’na geldiği sırada yaşandığı öğrenildi.