AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu topraklarda Türk, Kürt, Sünni ve Alevi ayrımı yaptırmayacağız. Hep birlikte tek yürek olacağız” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 17 Temmuz Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Bolu 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongreye Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Bülent Arınç’la birlikte gelen Ahmet Davutoğlu, salonu dolduran 2 bin kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Kongrede konuşan Davutoğlu, "İşte bu salondaki coşkulu sesi herkes duysun diye, herkes bu milletin arasına fitne sokmaya çalışanlara karşı bütün bir millet çelik gibi tek yürek, tek bilek olsun diye. Onun için irfan sahibi Bolulular bu mesajınızı alıyorum ve buradan Bolu’dan bir kez daha sesleniyorum. Bu topraklarda biz Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrımına izin vermeyeceğiz. Hep birlikte tek yürek olacağız. Tek ses olacağız. Tek nefes olacağız. İşte davamızın esası budur. Bunu engellemeye çalışanlar olacaktır. Köroğlu’nun dediği gibi ‘Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu’, namertler çıkacak bunu biliyoruz. Ne zaman milli birlik denilmişse namertler çıktı yine çıkacaktır. Bir takım kumpaslarla bizi arkadan hançerlemeye çalışanlar çıkacak ama Bolulular biliyor, biz namertler karşısında mertliğin sembolü olmuş Bolu’dan haykırıyoruz, hiçbir namert bizim yürüyüşümüzü durduramaz” diye konuştu.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün 21 Aralık. En uzun gecemiz. Bizim derdimiz, davamız var. Onun için bize gecelerde rahat uyumak haramdır. Bizim için gündüzlerde uyumak haramdır. Gündüzlerde yürüyeceğiz. Durmadan geceleri de çalışacağız. 24 saat olmuyorsa, yetmiyorsa 25 saat kavramıyla çalışacağız. Bu dava bayrağını ülkemizin, dünyanın her yerinde dalgalandıracağız. Bugün Filistin’den, El Halil şehrinden hediyeler getirdiler. Halil şehri ki Hazreti İbrahim’in şehri aynen Urfa gibi kutsal, Urfa kadar azizdir Halil şehrimiz. Kudüs, İstanbul gibi gönlümüzde, ruhumuzdadır. Kudüs işgal altındayken, Halil işgal altındayken bizim için gece ve gündüz yoktur. Bütün zulümler bitene kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, mazlumların devleti, zalimlerin ise korktuğu, ürktüğü bir devlet olarak yüceltmeye kararlıyız. Sesimizi bütün Filistin, bütün mazlumlar duyacak.”

Salonda bulunan partililerin ‘Türk-Kürt kardeştir’ sloganları üzerine Davutoğlu, "Türkiye’deki kardeşliği kimse bozamayacak. Bolu’dan yükselen bu sesi bu milletin arasına fitne sokmak isteyen herkes duysun. Bu ülkede yaşayan tüm milletler kardeşlik içinde yaşayacaktır" şeklinde konuştu.