Bursa’da Cuma günü 720 milyon TL’lik 21 yatırımı hizmete sunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursalıların gösterdiği yoğun ilgiyi, meclis kürsüsünden partililerle paylaştı. AK Parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında Bursa ve Bursa ziyaretine önemli bir yer ayıran Başbakan Davutoğlu, “Bursa Bizim için model şehirdir. Ulu Şehrimizdir” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği, Yıldırım ve Osmangazi Belediyelerinin yanı sıra merkezi hükümet tarafından yaptırılan 720 milyon TL’lik 21 yatırımı geçtiğimiz Cuma hizmete açan, ardından 18 Büyükşehir Belediye Başkanı ve BTSO üyeleriyle bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa izlenimlerini AK Parti Grup Toplantısı’nda partilerle paylaştı. Grup konuşmasının önemli bir kısmını Bursa’ya ayıran Başbakan Davutoğlu, Bursa ve Bursalılara övgüler yağdırdı.

“21 eseri halkımızın hizmetine sunduk”

Bursa’da Ticaret ve Sanayi ve Odası üyeleriyle bir araya geldiğini ifade eden Davutoğlu, “Orada başarılı iş adamlarımızı ödüllendirdik, ayrıca Cumartesi günü de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun yeni Yönetim Kurulu ve üyeleriyle bir araya geldik. Dolayısıyla, açıkladığımız programı iş adamlarımızla da kapsamlı bir şekilde paylaşma imkanı bulduk. İş adamlarımızın gerek Bursa gibi gerçekten sanayi alanında öncü şehirlerinden birisi olması hasebiyle Bursa gibi bu program açısından önemli ilimizde gördüğümüz canlılık ve bu programları sahiplenme, gerekse Dış Ekonomik Kurulun bir bütün olarak bu programı benimsemesi beni ziyadesiyle memnun etti. Sadece bununla kalmadık, bu hafta içinde Bursa’da 720 milyon Türk Lirası değerinde 21 yeni eseri halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

“Bursa bizim model şehrimizdir”

Bursa ziyaretinin ekonomik boyutunun yanı sına halkla buluşma açısından da ayrı bir değer taşıdığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, “Sadece ekonomik gündemi bakımından değil, Bursa’da halkımızla buluşma, onlarla kaynaşma açısından gerçekten hiçbir zaman zihnimizden çıkmayacak çok güzel tablolar yaşadık. Geçtiğimiz dönemde birçok il ziyaretimizde gördüğümüz güzel karşılamayı, misafirperverliği Bursa’da da Ulu Cami’de Cuma Namazından sonra, neredeyse 1 saati aşkın bir süre aldı Cuma Namazından çıkışımız ve halkımızla teker teker kucaklaşmamız. Bursa’da gördüğümüz yakın ilgi dolayısıyla, muhabbet dolayısıyla bütün Bursalı kardeşlerime, vatandaşlarıma, hemşerilerime teşekkürü bir borç biliyorum. Bursa bizim model şehrimizdir, ulu şehrimizdir. Bursa’da yaptığım konuşmada 2 sene önce vurguladığım gibi. Ulu Cami’nin, Uludağ’ın, ulu erenlerin, Emir Sultan başta olmak üzere, ulu sultanların, Osman Gazi başta olmak üzere şehri, ama aynı zamanda Cumhuriyetimizin de öncü şehri. Bakınız, ekonomide nereden nereye geldiğimizin çarpıcı bir göstergesi; Bursa’da geçene sene 12,5 milyar dolar ihracat yapıldı 2013. Bu şu demek: 2002’de Türkiye’de emaneti AK Parti devraldığında Türkiye’nin toplam ihracatı 36 milyar dolardı, 2013’te, 10 yıl sonra sadece Bursa’nın ihracatı 10 yıl önceki Türkiye’nin toplam ihracatının 3’te 1’i bir şehrin ihracatı. İşte büyümek bu, işte iddialı olmak ve ülkeyle birlikte şehirlerin de büyümesi perspektifi bu. Kararlığımız hiç eksilmeden devam edecek” diye konuştu.