Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne ziyaretleri kapsamında iki öğrenci yurdunun açılışını yaptı. Davutoğlu, öğrencilik hayatında 7 yıl yurtta kalmış biri olarak yurt hayatının zorluklarının da güzelliklerinin de nasıl olduğunu bildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, ilk olarak Özel İlim Yayma Cemiyeti İsmet Kaan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışına katıldı. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu açılış öncesi yurdun tefrişini yapan İsmet ve Kadriye Kaan çiftinden yurt hakkında bilgiler aldı. Kurdele kesim töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, emeğe geçen herkese teşekkürlerini ileterek, "Kaanlar Ailesi’ne de teşekkür ediyorum. Güzel öğrencilerimize de feyzi açık ilimler tahsil etmelerini niyaz ediyorum. Allah mübarek eylesin, Allah buralarda güzel ilimler tahsil etmeyi nasip eylesin" dedi.

Konuşmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisine eşlik eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Yurdun açılış programında hazır bulundurulan Mehter Takımı’nı bir süre takip eden Başbakan Davutoğlu, kendileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

"KIZLARIMIZ BİZİM GÖZÜMÜZÜN NURU"

Özel İlim Yayma Cemiyeti İsmet Kaan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılış programının ardından Moralızade Leyha Hanım Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışına katılan Başbakan Davutoğlu, özellikle kız öğrencilerin gözlerinin nuru olduğunu dile getirerek, "Onların en iyi şartlarda eğitim görmeleri hepimizin boynunun borcudur" dedi. Davutoğlu, yurdun karşısında bulunan apartmanın balkonunda bulunan bir ailedeki yaşlı adama seslenerek, "Kızlarımızı size komşu olarak getirdik. Onlar size emanettir. Özellikle amcamızı hürmetle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.