Partisinin Elazığ İl Başkanlığı’nın 5’inci Olağan Kongresi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve HDP’ye yüklendi. CHP’nin darbeci ve Beşar Esad zihniyetine sahip olduğunu belirten Davutoğlu, CHP’nin darbeci olmadığını ispatlamak için reddi mirasta bulunması gerektiğini ifade etti. 6-7 Ekim Kobani olayları üzerinden HDP’yi eleştiren Davutoğlu, HDP’nin kendinden olmayan herkese baskı yaptığını vurgulayarak, bir daha hiçbir vandalın şehirleri karıştıramayacağını kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ’da partisinin 5’inci Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Burada konuşan Davutoğlu, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına Elazığ’ın yetiştirdiği alimleri, kanaat önderlerini ve sanatçıları selamlayarak başlayan Davutoğlu, Elazığ’ın her seferinde AK Parti davasına sahip çıktığını belirtti. Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Elazığ’da yüzde 70’i aştıklarını anımsatan Davutoğlu, Elazığlılardan 2015 seçimlerinde bu rakamın üzerine çıkmayı beklediklerini ifade etti. Elazığ’ın 6-7 Ekim Kobani olaylarında taviz vermediğini ve bunun karşısında başı dik bir şekilde durduğunu vurgulayan Davutoğlu, bunun için de teşekkür ettiğini kaydetti.

Kendisini dinleyen kitleye iki zattan bahsedeceğini belirten Davutoğlu, “Bugünkü ziyaretimizi anlamlandıran iki Elazığlı yiğitten bahsedeceğim. Biri İmam Efendi. Bütün Erzurum ayağa kalkmışken, bir ezan ki bütün Erzurum’a ‘sabah namazı vakti değil, İstiklal harbidir’ diye hutbe okuyan İmam Efendi’dir. 1877’de Erzurum ve Erzurum üzerinden bütün Anadolu işgal tehlikesi altındayken Erzurum’u ayağa kaldıran İmam Efendi’nin evlatları olarak bütün Türkiye ayağı kalktık. AK Parti, İmam Efendi’nin davasının adıdır. Erzurum’u kurtaran o ilahi sese ses veren gençler İmam Efendi’nin kardeşlerisiniz. Bakın tarihimizde bir büyük Fatih daha var; Belek Gazi. Belek Gazi öyle büyük bir zattır ki Elazizli yiğitlerle, Halep’i, Kudüs’ü kurtarmak için savaşmıştır. Nerede şehit olmuştur Belek Gazi? Münbiç’te. Belek Gazi’nin torunları Suriyeli mazlumlara sahip çıkmamızdan razı mısınız? Halep bize Belek Gazi’nin emanetidir. Onun için Şam’a da, Kudüs’e de, Halep’e de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Elazığ arkamızdaysa, Belek Gazi’nin torunları yanımızdaysa hiçbir gücün karşısında eğilmeyiz. Haçlı seferlerinin karşısında eğilmeyen Belek Gazi’nin torunları hiçbir gücün ve zalimin karşısında eğilmezler” dedi.

“CHP’NİN ZİHNİYETİ DARBECİ BİR ZİHNİYETTİR”

Konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partisini eleştirmekle sürdüren Davutoğlu, “CHP bu milleti anlayamaz? Neden biliyor musunuz? Belek Gazi’yi, İmam Efendi’yi bilmezler. Onlar bizim tarihimizden ilham almazlar. Onlar bizim tarihimize yabancıdırlar. Meclis’te bütçe görüşmelerinde Suriyeli bir kızın resmini gösteriyor bana. Şimdi buradan sesleniyorum. Eğer o Suriyeli kızı gerçekten sahipleniyorsan çık Esad’a ‘zalim’ de, katil de. Diyemez, korkar. Çünkü hepimizin canı Rabbimize ve vatanımıza feda. Diyemezler niye biliyor musunuz? CHP aynen Beşar Esad’ın zihniyetine sahiptir. Darbeci bir zihniyettir CHP” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU ‘27 MAYIS YANLIŞTI’ DESİN”

Kılıçdaroğlu’nun Meclis’teki bütçe görüşmelerinde darbecileri savunduğunu anlatan Davutoğlu, “Dün Adana ve Nevşehir’de çağrıda bulundum. Bugün Elazığ’da çağrıda bulunuyorum. Eğer darbeci değilseniz sayın Kılıçdaroğlu, çıkın ‘27 Mayıs yanlıştı’ deyin. O zamanki genel başkanınız İsmet İnönü meşru bir teşebbüstü diye fetva vermişti. ‘12 Mart yanlıştı’ deyin. 28 Şubat’a karşıyız deyin. Diyemezler. O zamanki başbakan Bülent Ecevit bütün meclisi başörtülü bir milletvekili aleyhine ayağı kaldırmış ‘dışarı dışarı’ diye tempo tutmuştu. Eğer Kılıçdaroğlu ve ekibi ‘darbeye karşıyız’ diyorsa o tavır yanlıştı desinler. O tavra karşı çıksınlar. Bugün meclisimize başörtülü ve başı açık kadınlar el ele Meclis’e giriyor. Bu tablo AK Parti’nin getirdiği demokrasi tablosudur. Bir daha hiçbir güç bu milletin evlatlarına, bu milletin kızlarına bu şekilde hakaret edemeyecektir. Kimse inançları, kökeni dolayısıyla bu ülkede hakarete uğrayamayacak. Şimdi Kılıçdaroğlu çıksın bütün bu CHP mirasına reddetsin” dedi.

“GÜN İMTİHAN GÜNÜDÜR”

Kılıçdaroğlu ve partisinin sadece darbelere değil, postmodern darbelere ve paralel çeteler üzerinden gelecek darbelere de sessiz kaldığını dile getiren Davutoğlu, “Geçen yıl Türkmenlere yardım götüren TIR’lara operasyon yapıldığında Kılıçdaroğlu sessizdi. Ama şimdi bakıyorsunuz o paralelci yapıların diliyle MİT’e saldırıyor. Aynı dille Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasimizi tahrip etmeye çalışıyorlar. Gün imtihan günüdür. Herkes demokrasiye yönelik tavırlarının karşılığını görecek. Kimse milletin arasına fitne sokmaya cesaret edemeyecek” ifadelerini kullandı.

“50’YE YAKIN VATANDAŞIMIZI UNUTMADIK”

Konuşmasında 6-7 Ekim olayları üzerinde HDP’yi de eleştiren Davutoğlu, “6-7 Ekim olaylarında da HDP bütün Güneydoğu’da kendileri dışında düşünen herkese şiddet uygulamaya, baskı uygulamaya kalktı. O olaylarda kaybettiğimiz 50’ye yakın vatandaşı unutmadık. Bir daha hiçbir vandal, hiçbir terörist, hiçbir eşkıya Türkiye’nin şehirlerini bu hale getiremeyecek. Çünkü kamu düzeni de dahil olmak üzere her tedbiri devletimiz alıyor. Ama Elazığ gibi yiğitçe bu provokasyon karşısında duran gençlerimiz ve vatandaşlarımız bir daha böyle bir şiddete izin vermeyecek” diye konuştu.

“DEMOKRASİ KÜLTÜRÜMÜZ ZENGİNLEŞECEK”

Çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdi biz çözüm süreci derken ta tarihin derinliklerine iniyoruz. Biraz önce zikrettiğim evliyalardan, ilim ve irfan sahiplerinden gelen köklü bir tarih taşlarımızdan bahsediyoruz. Biz çözüm süreci derken 77 milyonun bir arada olduğu bir demokrasiden bahsediyoruz. Kim ne derse desin eşit vatandaşlık çerçevesinde demokrasi kültürümüz gittikçe zenginleşecek. Bu milletin fertleri arasına fitne sokmaya çalışanlar bilsinler ki bunu başaramayacaklar.”