ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında bugün gerçekleşen telefon görüşmesinde, yasa dışı göçle mücadele konusunda Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB işbirliğindeki mevcut durumun gözden geçirildiği ve işbirliğinden duyulan memnuniyetin karşılıklı olarak dile getirildiği öğrenildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşme Almanya Başbakanı Merkel'in talebi üzerine gerçekleşti.

-Suriye'deki durum da ele alındı

Suriye'deki durum ele alındığı görüşmede, Başbakan Davutoğlu çatışmaların durdurulması konusunda varılan mutabakata uyulmasının her şeyden önce Suriyeli sivillerin güvenliği açısından hayati önem taşıdığını ifade ederek, DAEŞ ve PYD/YPG gibi terörist grupların durumdan yararlanmasına izin verilmemesi gerektiğini iletti.

Yasa dışı göçle mücadelede Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB işbirliğindeki mevcut durumun da gözden geçirildiği görüşmede, iki lider Türkiye, Almanya ve AB makamlarının yürüttükleri işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Söz konusu işbirliğinin artarak sürdürülmesi konusunda mutabık kalan Davutoğlu ve Merkel, NATO'nun Ege Denizi'nde yasa dışı göçle mücadeleye katkı amacıyla icra etmesi öngörülen faaliyetlerin önemini de vurguladılar.

İki lider ayrıca, 7 Mart'ta gerçekleştirilecek Türkiye-AB zirvesinin göç gibi güncel konular yanında, Türkiye-AB ilişkilerinde kaydedilen ilerlemenin ele alınması için önemli bir fırsat teşkil edeceğini de belirtiler.

Muhabir: Özcan Yıldırım