YOZGAT (AA) - AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Abdulkadir Akgül ve Ertuğrul Soysal, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki Başbakanlık makamında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, görüşme sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, görüşmede Yozgat’ın sorunlarını ve kente yapılması gerekenleri Başbakan Davutoğlu’na aktardıklarını söyledi.

Türkiye’de AK Parti’ye en büyük desteği veren illerin başında Yozgat’ın geldiğini ifade eden Başer, "Yozgat halkı, 1 Kasım seçimlerinde 4 milletvekilinin 4'ünü de AK Parti'den meclise göndererek tarih yazdı. Yozgat’ın iş imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle işsizlik problemi var. Şehrimize yapılacak yatırımların ivedilikle yapılması ve hizmete sunulmasıyla işsizliğin önüne geçilebileceğine inanıyoruz" dedi.

Hızlı tren, havalimanı, Bozok Organize Sanayi Bölgesi, şehir hastanesi, Diyanet Eğitim Merkezi, cezaevi, Et Balık Kurumu Süt Ünitesinin açılması ve karayollarının standardının yükseltilmesi projelerini çok önemsediklerini belirten Başer, "Bu projelerin şehrin ekonomik ve sosyal hayatını değiştirebilecek, makus talihini yenebilecek projeler olduğunu, işsizlik probleminin bu projeler sayesinde aşabileceklerini düşünüyoruz. Bu projelerin şehrimize kazandırılması için ilgili bakanlıkların ve yüklenici firmaların olağanüstü gayret göstermeleri de gerekiyor" diye konuştu.

Başer, görüşmede İç Anadolu Bölgesi’ndeki illerin kalkındırılması için GAP modelli bir kalkınma projesinin yapılması görüşünü de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile paylaştıklarını kaydetti. Başer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Yozgat'ın problemleri ile yakından ilgileneceğini, tüm Türkiye'de olduğu gibi Yozgat'ta da verilen sözlerin bir bir yerine getirileceğini söylediğini sözlerine ekledi.