Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Muharrem ayının 13. gününe rastlayan 8 Kasım’da Hacıbektaş’a geleceğini açıklamasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Selmanpakoğlu İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu’nun, "Yeni Türkiye Yolu" konuşmasında 8 Kasım’da Hacı Bektaş Derneği’nin Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlediği Aşure gününe katılacağını ve burada Alevi Açılımı adı verilen süreçle ilgili yeni adımlar atılacağını belirtmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Selmanpakoğlu, “Bu olumlu bir adım ve bizi memnun eder. Hacıbektaş ilçemize yapılan her türlü ziyaretten mutluluk duyarız. Bu sadece iktidar partisi için değil diğer tüm siyasi partilerimiz için de geçerli. Kendisini burada en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

Davutoğlu’nun Hacıbektaş ziyareti sırasında kendisinden bazı taleplerde bulanacaklarını ifade eden Selmanpakoğlu; cemevlerinin statüsü, Alevi dedelerinin durumu, statüsü ve okullardaki din dersleri konusunda hükümetten cesur adımlar beklediklerini kaydetti.

Davutoğlu’nun Hacıbektaş ziyaretinde tüm bu talepleri ile ilgili kendisine bilgiler aktaracaklarını söyleyen Selmanpakoğlu, aynı zamanda ilçelerinde bulunan Hacı Bektaş Veli Müzesi’nin ücretsiz gezilmesi konusunda bir istekte bulunacaklarını belirtti.

Selmanpakoğklu, “Hacıbektaş ilçemizin Aleviler için ne kadar önemli bir merkez olduğu ortada. İlçeye gelenlerin en çok ziyaret ettikleri yer ise kuşkusuz Hacı Bektaş Veli Müzesi. Burası Aleviler için kutsal bir mekan ve ziyaretçiler bu kutsal mekanı para ödeyerek geziyorlar. Bu durumun ortadan kaldırılmasını ve buranın ücretsiz olmasını istiyoruz” diye konuştu.