ÇANKIRI (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çankırı'nın her alanda gelişme gösterdiğini belirterek, "Sadece bir şirketin yapacağı ihracat kapasitesi vardı Çankırı'da. Bu geçen yıl itibarıyla 70 milyon doları buldu. Bunlar gerçekten önemli gelişmeler" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında geldiği kentte Vali Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Çankırı İl Başkanı  Celal Kaman, AK Parti Çankırı Milletvekili adayı Muhammet Emin Akbaş tarafından karşılanan Akdoğan, daha sonra Valiliğe geçti.

Burada şeref defterini imzalayan Akdoğan'a, Vali Özcan tarafından kent hakkında bilgi verildi.

Akdoğan, yaptığı konuşmada, Çankırı'nın son dönemde her açıdan büyük bir gelişme gösterdiğini belirtti.

Kentin, hem kamu hem özel hem de yabancı sermaye yatırımları açısından büyük bir dönüşüm yaşadığını vurgulayan Akdoğan, şunları söyledi:

  "Biz hükümet olarak burada yaklaşık 4 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. 18-20 kilometre duble yol vardı, 220 kilometre duble yol sadece bizim dönemimizde yapıldı. Dış ticaret hacmi önemli ama ihracat ne kadar yapıyorsunuz? 1 milyon dolar. Sadece bir şirketin yapacağı ihracat kapasitesi vardı Çankırı'da. Bu geçen yıl itibarıyla 70 milyon doları buldu. Bunlar gerçekten önemli gelişmeler."

Yapımı devam eden Ilgaz Tüneli projesine değinen Akdoğan, "5,5 kilometre gidiş, geliş. Bu Karadeniz, Akdeniz arasında önemli ve gerçekten büyük bir tünel. Bunu da önümüzdeki yıl içinde tamamlamayı düşünüyoruz" dedi.

Akdoğan, yatırım açısından Çankırı'nın 10 yıl öncesine göre çok ileri bir noktada olduğunu sözlerine ekledi.