ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerle ilgili, "Bu seçimler gerçekten Türkiye'nin önümüzdeki dört yılını belirleyecek, dört yılına bir yol haritası çizecek önemli seçimlerdir" dedi.

Babacan, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı’nın Zübeyde Hanım Aile Yaşam Kültür Merkezi'nde düzenlenen mart ayı danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere iki aydan biraz daha fazla süre kaldığını belirterek, "Bu seçimler gerçekten Türkiye'nin önümüzdeki dört yılını belirleyecek, dört  yılına bir yol haritası çizecek önemli seçimlerdir" dedi. 

İçeriden, dışarıdan yapılan saldırılara rağmen, AK Parti'yi yıpratmak için her türlü yola başvurulduğu bir dönemde halkın sağduyusunun galip geldiğini belirten Babacan, hem yerel seçimlerde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük başarı elde ettiklerini vurguladı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu dile getiren Babacan, şöyle devam etti:

"Komşularımıza baktığımızda Yunanistan son 100 yılın en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıya, milli gelirinin yüzde 70’den fazlası kamu borcu ve altından kalkılamayacak bütçe açıkları. Ukrayna Kırım'ı kaybetti, Rusya ile çatışma halinde Ukrayna. Türkiye’nin 2001'deki krizi ile karşı karşıya Rusya, son altı ayda ciddi bir krizle boğuşuyor. Rusya’nın parası yarı yarıya değer kaybetti ve bu sene Rus parası yüzde 4 değer kaybedecek. Ermenistan, İran, Irak, Suriye böyle bir coğrafya içindeyiz, halimize ne kadar şükretsek azdır."

Çözüm sürecinin milli birlik ve beraberlik süreci olduğunu vurgulayan Babacan, "Çözüm süreci demek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin etnik kökeni ne olursa olsun, mensup olduğu din ne olursa olsun herkesin özgürlüklerden doyasıya yararlanmasıdır. Yine devletin, tüm vatandaşlarına yine etnik kökenine bakmadan aynı samimiyetle kucak açmasıdır" diye konuştu.

Türk Hava Yolları'nın 109 ülkeye uçtuğunu dile getiren Babacan, "Ülke sayısı olarak dünyanın birinci hava yolu oldu. Avrupa'da ise ikinci sırada Türk Hava Yolları yer almaktadır. Şu anda Afrika'da en çok yolcu taşıyan hava yolu da Türk Hava Yolları'dır. Artık dünyanın her yerinde Türkiye denince insanların yüzü gülüyor'' dedi.

 

- "Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı her sene artıyor"

 

Uluslararası medyanın yanlış yönlendirmelerle Türkiye’yi karalamaya çalıştığını söyleyen Babacan, şunları kaydetti:

"Bu kadar olumsuz yayına rağmen Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı her sene artıyor. Gelen turist sayısı bakımından dünyada altıncı sıradayız. Buraya gelen herkes gittiklerinde Türkiye’yi anlatıyorlar. Birleşmiş Milletler'e üye 192 ülke var. Biz bu ülkelerin tamamına ihracat yapıyoruz. Şu anda Türk ürünlerin girmediği ülke kalmadı. Bu tablo bazılarını korkutuyor. Nereden nasıl, vursak ülkeyi diyorlar."

Paralel yapının Türkiye'ye büyük zarar verdiğini ifade eden Babacan, "Paralel yapı, yargı ve emniyet teşkilatını kullanarak Türkiye’nin istikrarına çok büyük zarar verdi. Fakat doğru birdir. Allah doğrunun yardımcısıdır. Biz hep Türkiye için dosdoğru çalıştık. Yaptığımız çalışmaların sonuçlarını da hamdolsun görüyoruz''  şeklinde konuştu.

AK Parti Gölbaşı İlce Başkanı Osman Karaaslan, aylık olağan faaliyet raporunun okunmasından sonra yaptığı konuşmada, kendilerine büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü dile getirerek, "7 Haziran seçimlerinden zaferle çıkacağız. Herkese bu yolda başarılar diliyorum’’ dedi.

Toplantıya Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Serdal Namalan, AK Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı üyeleri ve partililer katıldı.