Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Burdur Valisi Hasan Kürklü’yü makamında ziyaret etti.

Vali Kürklü, 6 yaşındaki Erdem isimli çocukla birlikte Numan Kurtulmuş’u karşıladı. Kurtulmuş, konuşmasıyla güldüren Erdem’in takdim ettiği çiçeği alarak çocuğu sevdi. Kurtulmuş, Burdur Valiliği’nin şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamına geçti. Vali Kürklü, burada Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a Burdur’un nüfusu, geçim kaynakları başta olmak üzere sanayi, ekonomi ve turizm sektörü hakkında detaylı bir sunum yaptı. Vali Kürklü, Kurtulmuş’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti. Kurtulmuş ise Vali Kürklü’ye anmalık takdim etti.

AFAD YARDIM TIR’I HABUR’A UĞURLANDI

Kurtulmuş, daha sonra Valilik binası önünde Irak’a gönderilen yardım TIR’ını uğurlama törenine katıldı. Burdur AFAD İl Müdürlüğü tarafından başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi veren AFAD İl Müdürü Mehmet Oral, bu TIR’ın Türkiye’den Irak’a giden 393. yardım TIR’ı olduğunu ve içinde gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, “Bütün Burdur halkına teşekkür ederiz. Türk halkı bu mültecilere yardım konusunda her zaman olduğu gibi Suriye konusunda, Irak konusunda da fevkalade duyarlı davrandı. Oradaki bütün ihtiyacı olan kesimlere Türkmenlere, Yezidilere, Araplara, Kürtlere, herkese elinden gelen yardımı göstermiş oldu. Bu 393 TIR’ın Kuzey Iraklı Türkmenlere ulaştırılacak olması fevkalade büyük bir başarıdır. Bir hamiyetperverlik örneğidir. Burdur halkının göstermiş olduğu da fevkalade büyük bir yardımseverlik, hamiyetperverlik örneğidir. Ben bütün bu yardımlarda bulunan Burdurlu hemşerilerimizi tebrik ediyorum. Allah kabul etsin, bu çaya ön ayak olan AFAD’a ve AFAD’ın çalışmalarına destek olan Burdur Valiliği’ne de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. İnşallah bu yardımlar salimen yerine ulaştırılır ve bu yardımlara en layık olan insanlara da dağıtılır. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Tır şoförünü selamlayarak uğurlayan Kurtulmuş, daha sonra Burdur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen akşam yemeğine katılarak sanayicilerle bir araya geldi.