Başbakan Binali Yıldırım, Öğretmenler Günü mesajında, mesleğini, ahlaklı bir fert ve toplum, müreffeh bir Türkiye hedefiyle icra eden öğretmenlerin; bundan sonra da farklı düşüncelere daima saygı duyan ve tam demokrasiye içtenlikle sahip çıkan nesiller yetiştirerek Türkiye’nin kalkınmasında öncü bir rol oynayacaklarını bildirdi.

Başbakan Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Öğretmenler Günü vesilesiyle bütün öğretmenlerimizi en içten duygularımla selamlıyorum. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, gönüllerini dolduran meslek aşkı ile toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir. Öğretmenlerimizin cömertçe sunduğu sevgi ve bilgi hazineleri, kişiliklerimize ve insani münasebetlerimize ömrümüz boyunca zenginlik katmaktadır. Ülkemiz, bugüne dek öğretmenlerimizin unutulmaz çabaları sayesinde zorlukların üstesinden gelmiş ve kalkınma yolunda önemli mesafeler kat etmiştir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Başöğretmen Atatürk, "Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanı kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir" diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini en veciz şekilde ifade etmiştir. Mesleğini, ahlaklı bir fert ve toplum, müreffeh bir Türkiye hedefiyle icra eden öğretmenlerimiz; inanıyorum ki, bundan sonra da farklı düşüncelere daima saygı duyan ve tam demokrasiye içtenlikle sahip çıkan nesiller yetiştirerek ülkemizin kalkınmasında öncü bir rol oynayacaklardır. Bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu emeklerinin manevi karşılığı olarak gören öğretmenlerimize milletimizin duyduğu sevgi, saygı ve güven sınırsızdır. Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenlerimize bir kez daha şükran ve minnet duygularımı sunuyorum. Şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete göç eden bütün öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bu mesleği uzun yıllar fedakarca sürdürdükten sonra emekli olmuş öğretmenlerimize de sıhhat ve afiyetler diliyorum."