Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dünya’nın en büyük TEMA Parkı olan Ankapark’ı 2015 yılının Ağustos ayına kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Çankaya’da AK Parti İlçe Kongresi’ne katılan Başkan Gökçek, katılımcıların yoğun sevgi gösterileri ve alkışları arasında yaptığı konuşmada ilçede yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı.

Başkan Gökçek, Abdi İpekçi Parkı ve Güvenpark’ı yeniden düzenleyeceklerini, İmrahor Vadisi’nde Ankara Boğazı Projesi’ni yapacaklarını, Turan Güneş Bulvarı’nın genişletileceğini, Eymir Gölü’nin ise ODTÜ’den alınarak Ankaralının kullanımına açılacağını söyledi.

ETMİR GÖLÜ ANKARALILARIN KULLANIMINA AÇILACAK

Başkan Gökçek, Çankaya’nın artık AK Partili belediyeler tarafından yönetilmesi gerektiğini kaydederek, “Buranın alınması Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir’i alması neyse bugünde AK Partinin Çankaya’yı alması budur. Biz o gün bunu başardıysak bugün bunu da başarırız” dedi.

Konuşması katılımcılar tarafından sık sık “Ankara seninle gurur duyuyor”, “Helal olsun sana” sloganlarıyla kesilen Başkan Gökçek, önümüzdeki 4 yıl içinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Çankaya’da yapılacakları anlattı.

Yapımı devam eden en büyük projelerden birinin ANKAPARK Projesi olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, Dünyanın en büyük TEMA Parklarından biri olan bu Ankapark’ı Ağustos ayına kadar yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi. Başkan Gökçek, “Bu proje ile Ankara’nın turizm potansiyelini nerelere taşıdığımızı göreceksiniz” dedi.

“İMRAHOR VADİSİ’NDE ANKARA BOĞAZI”

Gelecek yıl itibari ile Çankaya’da dev bir projenin daha yapımına start vereceklerinin müjdesini veren Başkan Gökçek, bu Projenin İmrahor Vadisi’nde 11 kilometrelik boğaz ve civarının tamamen tanzim edilmesini içeren Boğaz Projesi olduğunu söyledi.

Başkan Gökçek, Çankaya’da bulunan Turan Güneş Bulvarı’nın genişletileceğini ifade ettiği konuşmasında, bulvarın artık bölgenin yükünü kaldıramadığını bu amaçla da genişletileceğini kaydetti.

“EYMİR ÇANKAYALILARIN VE ANKARALILARIN OLACAK”

ODTÜ’nun kullanımında olan ve son günlerde gölün çevresinde izinsiz olarak ODTÜ tarafından ağaç kesilerek kamuoyunun dikkatlerini üzerine çeken Eymir Gölü ile ilgili de konuşan Başkan Gökçek, bu gölü ODTÜ’den alarak Çankayalılar ve Ankaralıların kullanımına vereceklerini söyledi.

Eymir’deki ağaç katliamına sessiz kalındığını belirten Başkan Gökçek, “Biz ODTÜ’deki 1071 Malazgirt Bulvarı’nı açıp kamu yararına bir iş yaparken ortalığı birbirine katanlar, Eymir’deki ağaç katliamında seslerini çıkartmadılar. Ama olayın üzerine gittik. Haklı olduğumuz ortaya çıktı. Çevre Bakanlığı ‘ağaçların izin alınmadan kesildiğini’ söyledi. Aynı şekilde Tabiat Varlıkları Kurulu’nun da suç duyurusunda bulunacaklarını biliyorum. Dolayısıyla yanlarına kar kalmayacak. Kendileri keyif için kesince oluyor. Ama biz kamunun yararına kesince yaygarayı basıyorlar. Ki biz 10 katı daha fazla ağaç dikiyoruz. Bu solun her zaman ki taktiğidir” diye konuştu.

“GÜVENPARK VE ABDİ İPEKÇİ YENİDEN DÜZENLENECEK”

Ankara’nın en merkezi yerinde bulunan Sıhhiye’deki Abdi İpekçi Parkı ile Güvenparkı, 2 yıl içinde yeniden düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Güvenpark’ın yanında bulunan dolmuş duraklarını yer altına almayı planlıyoruz. Daha önce iki sefer buna teşebbüs ettik, Danıştay’dan döndü. İnşallah bu dönemde bunu gerçekleştirmeyi Allah bize nasip eder” dedi.

Belediye Başkanlığı döneminde yapmak istediği en önemli projelerden biri olan İnanç Müzesi Projesi’nin de Çankaya ilçesi sınırları içinde olduğunu belirten Başkan Gökçek, Kuran mucizelerinin içinde yer aldığı İnanç Müzesi’ni de Ankara’ya, Türkiye’ye hatta Dünya’ya kazandırmak istediklerini kaydetti.

BİN KİŞİLİK STADYUM

Ankara’da 41 bin kişilik bir Stadyum yapmayı planladıklarını da vurgulayan Başkan Gökçek, bu projemizi hükümet ile elbirliği içerisinde yapacaklarını sözlerine ekledi.