Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, EGO şoförü ile gazi Yılmaz Yiğit arasındaki tartışmanın ardından açıklamalarda bulunan Koray Gürbüz’e ilişkin, "Olayı ajite ederek bir siyasi boyut kazandırmayla çalışan Koray Gürbüz’ün Gezi olaylarında elinde taş, yüzünde maskeli fotoğraflarını gördüm. Savcılığa dilekçe vererek, Gezi olaylarında kamu malına zarar veren bu Gezici’den hesap soracağız" dedi.

Başkan Gökçek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gaziler Vakfı’nın EGO otobüsünde şoför ve gazi arasında geçen olaylar nedeniyle kendisini ziyaret ettiğini duyurarak, “İşte gazilerle aramızda geçen o güzel diyalog. Lütfen seyrediniz. http://youtu.be/5buxust-2cs” diyerek görüşme videosunun linkini paylaştı.

Başkan Gökçek, EGO şoföründen gazilere hürmetlerinden dolayı özür dilemesi gerektiğini belirterek, tweetlerini şöyle sürdürdü:

“Sırf gazilere hürmetimizden dolayı EGO şoförüne Gaziler Vakfı’na giderek gazi Yılmaz Yiğit’ten özür dilemesini söyledim. Vakıfta gaziye söylemiş. Gazi, ‘Tamam’ demesine rağmen CHP adına çalışan gaziler, Gazi Yılmaz Yiğit’i abluka altına alarak vakıfa göndermediler. Yiğit, vakıfta tüm gazilerin huzurunda CHP’nin kendilerini kullandığını ve bundan çok rahatsız olduğunu söylemiş. Ancak belediye önündeki basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Koray Gürbüz, Yılmaz Yiğit’e baskı yaparak vakıfa gitmesini engellemiş. Gerekçe şu imiş; ben kendisinden özür dileyecekmişim.”

“ŞOK OLDUM, İŞTE GEZİ OLAYLARINDAKİ KORAY GÜRBÜZ”

Başkan Gökçek, gazi Yılmaz Yiğit’in vakıfa gelmesini engelleyen CHP adına çalışan Koray Gürbüz’ün Gezi olaylarında kamu malına zarar veren eli taşlı, maskeli, Büyükşehir Belediyesi’ne ait engelli asansörünün camını kırdıktan sonra aydınlatma direklerine taşla vurduğu fotoğrafları da Twitter’dan paylaştı. Gökçek, konuyu attığı şu tweetler ve fotoğraflarla takipçilerine duyurdu:

- “Ziyarette Vakıf Başkanı’na ‘Kim bu Koray’ deyince, Vakıf Başkanı bana Koray’ın Facebook’ta kendi hesabında yayınladığı fotoğrafları ve Koray hakkında açılan soruşturmanın tutanaklarını verdi. Şok oldum.

-İşte Gezi olaylarındaki Koray Gürbüz. Ağzı maskeli ve tarihi belge.

- Gezi’de engelli asansörlerini Geziciler bir bir kırmıştı. Koray, biraz önce elindeki taşla kırdığı asansör kapısının önünde (arkadaki kırık kapıya bakınız) gene elinde direğe vururken utanmadan poz veriyor.”

Gezi olaylarında kamu malına zarar verenler arasında gazi Yılmaz Yiğit’i provoke eden Koray Gürbüz’ün de bulunduğunu ve CHP adına çalıştığını söyleyen Gökçek, Koray Gürbüz hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da Twitter hesabı üzerinden açıkladı. Başkan Gökçek konu ile ilgili de şu tweeti paylaştı:

“Biz belediye olarak kamu malına zarar veren kişiyi aylardır ararken, o kendi eliyle kendini ele verdi. Yarın savcılığa dilekçe vererek kamu malını parçalayan bu Gezici’den hesap soracağız.”

“CUMHURBAŞKANI’NI SUÇLAMASI ORGANİZASYONUN CHP TARAFINDAN YAPILDIĞININ EN GÜZEL DELİLİDİR”

Başkan Gökçek, Twitter hesabından konu ile ilgili “son söz” başlığıyla verdiği açıklamada şunları söyledi:

“Bu son olayla da açıkça da ortaya çıkmıştır ki bu olay, CHP sempatizanlarının oyunudur. Vakfın araya girmesi ve benim talimatımla EGO şoförünün nefsinden fedakarlık yaparak, yapacağı özrün gazi tarafından kabul edilmeyişinin tek nedeni CHP’li Koray Gürbüz’dür. Vakıf yetkililerinin söylediğine göre Koray Gürbüz için CHP‘de engelliler masası kurulmuş ve sorumluluk Koray Gürbüz’e verilmiştir. CHP’li bir gazinin (yani Koray Gürbüz’ün) iki kişi arasındaki bir olayı belediye önünde basın toplantısı yaparken, direkt Cumhurbaşkanı’nı suçlaması organizasyonun CHP tarafından yapıldığının en güzel delilidir.”

“GAZİLER BAŞIMIZIN TACIDIR”

Başkan Gökçek, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Gaziler bizim başımızın tacıdır. Bugüne kadar Melih Gökçek gaziler için birçok yardıma aracı olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bizim için kolunu, bacağını, gözünü feda eden bu yiğitlere ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. İnşallah bütün gazilerimizin yüzlerine söylediğim 6 projeyi de en kısa zamanda hayata geçirmek boynumuzun borcudur. CHP’ye iki çift sözüm var. Utanın ve her konuyu istismara kalkmayın. Gazilerin sırtından prim yapmak için bu mazlum insanları alet etmeye kalkmayın. Özellikle Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylar’ın sözleri nedeniyle onun nezdinde bütün gazilere teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum. Olayın bu şekilde neticelenmesi mükemmel bir netice, son söz biz ile gazilerimiz arasına kimse fitne sokamaz. Hele hele bu CHP olacaksa bunların eli her zaman boş kalmaya mahkumdur. Bütün gazilerime ve ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”