AKSARAY (AA) - BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "Benim inancım, haziran ayında yapılacak seçimde BBP hareketi ve Alperenler TBMM çatısı altında yerini alacak ve bu millete gerektiği şekilde hizmet edecektir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Aksaray'a gelen Kartal, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, Aksaray'da aday adaylarını yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

Türkiye'de biat kültürüne doğru bir gidişatın başladığını iddia eden Kartal, "Kim otoriteye ya da baştakine biat etmiyorsa başına farklı farklı felaketler, ekonomik krizler geliyor. Türkiye'nin böyle bir durumdan ancak 7 Haziran'da BBP'nin sandıktan galip çıkarak kurtulabileceğine inanıyoruz. Türk milleti, 7 Haziran seçiminin adını koymuştur. Bu seçimin adı BBP seçimidir. Bence bu seçimin adı bu olmalıdır" diye konuştu. 

Kartal, Türkiye'de gelenin her zaman gideni arattığını savunarak, "Birileri geldi, fakir fukara edebiyatı yaptı. Bir bakan diyor ki; 'Bu maaşla biz ay sonunu getiremiyoruz' Hani fakir fukara vardı. Milletvekili lojmanlarını satarak 'milletin içerisine gireceğiz' dediler. 550 milletvekilinin lojmanını satıp kendisine saray yapanı gördük. Lojmanları 600'e sattı, bu tarafa 5 katrilyona yaptırdı" ifadesini kullandı.

Milletin hükümete oy vermeyeceğini düşündüğünü dile getiren Kartal, çiftçi, memur ve esnafın kötü durumda olduğunu, verilen sözlerin hiçbir şekilde yerine getirilmediğini ileri sürdü.

Kartal, anketlerde AK Parti'nin oylarında düşüşün meydana geldiğini gördüklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Burada yükselen değerin Büyük Birlik Partisi olduğunu resmen görüyoruz. Tabi bunları yayınlatmıyorlar. İster yayınlatsınlar, ister yayınlatmasınlar. Benim inancım, haziran ayında yapılacak seçimde BBP hareketi ve Alperenler TBMM çatısı altında yerini alacak ve bu millete gerektiği şekilde hizmet edecektir."