Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecini reddettiklerini söyledi.

Destici, Sivas’ta düzenlenen ‘Çözüm Süreci Mi ?’, ‘Bölünme Süreci Mi ?’ adlı panele katıldı.

BBP Sivas İl Başkanlığı tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Panel öncesi konuşan BBP Genel Başkanı Destici, “ Çözüm sürecinin sonunda ya bu büyük millet, bu büyük Türk devleti hem birliğini beraberliğini, kardeşliğini koruyarak ileriye daha güçlü adımlar atacak ya da birilerinin dışarıdan emperyalist küresel güçlerin ellerine tutuşturduğu yol haritalarını üzerinde önce devletin üniter yapısını, ülkenin birliğini, milletin birliğini sonlandıracaklar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin özellikle Türk İslam Coğrafyası’na önderlik yapacak, liderlik yapacak konuma gelmesine müsaade etmeyecekler, küçülterek kendi problemleriyle baş başa bırakacaklar. Dolayısıyla biz Büyük Birlik Partisi olarak bu sürecin öneminin farkındayız. Onun için başından beri inandıklarımızı söyledik. Sadece karşı durmadık. Çözüm önerilerimizi de ortaya koyduk. Sadece bu süreç başladıktan sonra değil, Büyük Birlik Partisi kurulduğu günden beri hep bu PKK terör örgütü, Güneydoğu meselesi ile ilgili biz çekincelerimizi, itirazlarımızı, karşıtlıklarımızı ama aynı zamanda çözüm önerilerimizi de sunduk” dedi.

"PKK, ZATEN KANLA BESLENİYOR"

PKK’nın kanla beslendiğini aktaran Destici, “Geldiğimiz süreç başladığı günde biz şunları söyledik. Keşke bu bir çözüm süreci olsaydı, keşke sizin dediğiniz gibi ‘PKK unsurları sınır dışına çekilse’, keşke sizin dediğiniz gibi ‘silah bıraksa’, keşke deseler ki ‘Biz otuz yıldır bu emperyalist küresel güçlerin maşası olduk, aldandık, aldatıldık ama şuanda gerçeği gördük. Pişmanız ve kendimizi bu büyük Türk milletinin vicdanına emanet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukukuna kendimizi emanet ediyoruz deseler’ hiç birimiz buna sırtımızı dönemeyiz. Hiç birimiz gözümüzü kapatıp, arkamızı dönüp gidemeyiz. Ama böyle olmayacak eğer siz bu süreci başlatır ve devam ederseniz önce PKK meşrulaştırılacak. PKK öyle meşrulaştı ki herkes den daha fazla meşrulaştı. Bugün geldiğimiz noktada PKK hiç olmadığı kadar güçlü bu iktidar, hükümet Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar sayesinde bu kadar güçlendiler. Eğer bu sürece devam ederseniz özerklik oluşur şuanda fiili olarak özerklik oluştu. Eğer bugün PKK, Güneydoğu’da kendi mahkemelerini kurmuşsa, kendi vergi dairelerini, asker polis gibi yol kontrolleri yapıyorsa orada fiili olarak özerklik var. Bu inatla, ısrarla artık neyin karşılığındaysa adına çözüm süreci dedikleri bu bölünme ve çözülme sürecini sürdürenlerin eseridir. Bunlar zaten kandan besleniyorlar. Bunların istedikleri kan, bunlar kendilerin Kürt çocuklarını öldürerek büyüdüler. Kürt kardeşlerimize bunlar her türlü kötülüğü yaparak bugünkü hallerine geldiler. Onları büyük bir tehditle, şantajla, can korkusuyla kızlarını dağa kaçırarak, erkeklerini dağa kaçırarak bugünlere geldiler” diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ REDDEDİYORUZ"

Çözüm sürecinin aslında ayrışma ve bölünme süreci olduğu ifade eden Destici, “Geldiğimiz noktada bütün milletimiz görüyor bu bir çözüm süreci değildir. Bu bir ayrışma sürecidir, bölünme, çözülme sürecidir. Açık açık Türkiye’de de konuşuyorlar Avrupa Parlamentosu’nda da HDP’nin eşbaşkanı Selahattin Demirtaş açıkça söylüyor ‘Demokratik özerklik olmadan olmaz’ diyor. Avrupalılarda alkışlıyor. Bütün bunlar müzakere sürecinin içerisinde var. Biz büyük Türk milleti olarak adına çözüm süreci dediğiniz bu süreci reddediyoruz. Bu bir bölünme sürecidir, çözülme sürecidir, ayrışma sürecidir, bu büyük Türk Milleti siz hangi oyun içerisinde olursanız olun asla bu süreci kabul etmemiştir, kabul etmeyecektir ve mutlaka bir gün gelecek bu sürece dur diyecektir” şeklinde konuştu.

Destici, seçim barajının kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından panele geçildi. Panelde Sağlık Eski Bakanı Halil Şıvgın, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Halil Kol, Devlet Planlama Teşkilatı Eski Uzmanı Muhammed Nezih Kerimoğlu katılımcıları çözüm süreci ile ilgili bilgilendirdi.