Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türkiye’nin artık çözüm sürecinden süratle çıkması lazım” dedi.

BBP Parti Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, “Çözüm Süreci mi Bölünme Süreci mi?” adlı panellerinin devam ettiğini kaydederek, “Bundan sonraki durağımız 6 Aralık’ta Gaziantep olacak ve daha sonra da Türkiye’nin çeşitli illerini, bölgelerini bu panelle gezmeye devam edeceğiz. Çünkü gerçekten Türkiye tam anlamıyla çözülme, ayrışma, bölünme sürecine girmiş vaziyette" diye konuştu.

Destici, bunu artık Türkiye’yi yönetenlerin de inkar etmediğini söyleyerek, şunları dedi:

"Sadece işi yumuşatarak ya da işi atlatarak, gündeme gelen konuları yalanlayarak bir hafta sonra ama 15 gün sonra bu inkar ettiklerini yalanlayarak ya da yutarak kabul ettiklerini çok net bir şekilde ortaya koyuyorlar. Bakın daha önce ne deniliyordu; sekretarya yok deniliyordu, oluşturuldu. İmralı’ya gidecek heyetleri biz belirleriz diyordu, bunun da belirleyici tarafının APO ve PKK olduğu ortaya çıktı. Şimdi APO’ya ev hapsi dendiğinde bu kesinlikle olmayacak deniliyordu, şimdi yavaş yavaş gündeme getirilmeye başlandı. PKK olayı uluslararası boyuta taşımaya çalışıyordu ve bunu hükümet asla kabul etmeyiz derken, bir üçüncü göz meselesi geldi. Bu kadar kabul edilecek bir şey değildir. Bu meseleyi üçüncü göz numarası ile bile yumuşatarak, entelektüel konuma getirerek uluslararası bir konuma taşımak resmen uluslararası arenada iki taraf oluşacak. Bundan sonra uluslararası kuruluşlar, dış güçler artık Türkiye’yi bir taraf, PKK’yı bir taraf olarak kabul edip, PKK’yı da terör listesinden çıkarıp bu şekilde bir yasal zemin oluşturacaklar.”

Türkiye’nin süratle çözüm sürecinden çıkması gerektiğini ifade eden Destici, “Görülüyor ki bu hükümetin bu süreçten çıkma ihtimali yok. Kapalı odalarda hangi sözler verilmişse, hangi gizli ajandalar varsa ya da hükümet kımıldayamaz bir halde daha önce reddettiği bu süreçle ilgili tüm konuları kabul etmiş ve tamamen ipler PKK’nın eline geçmiş vaziyette. Bir konu da Alevilik. Türkiye’deki Alevi kardeşlerimizin problemleri ile ilgili ne zaman seçime doğru Türkiye gidecek olsa, hangi hükümet olursa olsun mutlaka Alevilik konusu gündeme gelir. Bir seçim malzemesi olarak kullanılır” dedi.