KIRŞEHİR (AA) - BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Ankara'daki terör saldırılarına ilişkin, "Böyle bir elim olayı, acı hadiseyi dahi seçim vesilesi olarak kullanmak isteyenlere yazıklar olsun, onları da lanetliyorum" dedi.

Partisinin Kırşehir İl Başkanlığında düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Tunç, 12 Eylül dönemi öncesinden itibaren BBP'nin kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile hareket ettiğini belirterek, hala aynı aşk ve şevkle, makam, mevki şöhret beklentisi olmadan yoluna aynı istikamette devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Tunç, yıllardır terörle boğuşan ülkede tarihin en kanlı gününün yaşandığını dile getirdi. Terör kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın lanetlediklerini vurgulayan Tunç, "Allah bunu yapanları kahhar sıfatıyla kahreylesin. Bin küsur yıldır Selahattin Eyyübi ile 1071'de Alpaslan ile 1453'te Fatih Sultan Mehmet Han'la beraber olan bu millet, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim'le beraber olan, Çanakkale'de yan yana, koyun koyuna yatan bu milleti bölmek, parçalamak isteyen insanları cenabı Allah kahretsin. İçimiz yanıyor. Eğer burada ihmal, kusur varsa, yapanlara da 'artık aklınızı başınıza alın' diyoruz. Bu saatten sonra ihmali, kusuru aklımızdan bile geçirmek istemiyoruz. Bir devlet yetkilisi çıkıp 'Sıhhiye'de yapılacaktı, biz orada önlem aldık' deme hakkına sahip değildir. Yıllardır bu tür toplantılarda Ankara dışından gelenlerin Ankara Garı'nda indikleri, otobüslerle gelenlerin de orada buluştuğu, belirli bir güzergah neticesinde Sıhhiye'ye ulaştığını bilmeyen var mı bu memlekette? Siz o güzergahta, garın önünde nasıl emniyeti önlemi almazsınız?" değerlendirmesinde bulundu.

Bu olaydan sonra bazı siyasetçilerin verdikleri tepkilerin çok manidar olduğuna işaret eden Tunç, "Birileri, Allah'tan korkmadan, 35 yıldır bu milletin başına bela olan, 50 bin insanının hayatını kaybetmesine vesile olan PKK'nın yapmış olduğu hiç bir eyleme koymadığı tepkinin yüz mislini burada koyuyor. Böyle bir elim olayı, acı hadiseyi dahi seçim vesilesi olarak kullanmak isteyenlere yazıklar olsun, onları da lanetliyorum" diye konuştu. 

Hiçbir zaman yanlışın yanında olmadıklarına dikkati çeken Tunç, "Doğru kimden gelirse gelsin, kime yarayacağına bakmadan, bizim aleyhimize bile olacağını hesap etmeden, Allah için, vatan için, millet için hep onun yanında olduk. Yirmi üç yıllık mazimizde bunu gayet net görürsünüz" ifadelerini kullandı. 

Tunç'un konuşmasının ardından BBP'nin Kırşehir 1. Sıra Milletvekili Adayı Veysel Demir ve 2. sıra adayı Ersin Altan tanıtıldı.

Toplantıya, BBP Kırşehir İl Başkanı Tarık Aykanat, Alperen Ocakları yöneticileri, muhtarlar ve partililer katıldı.