Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "BBP olarak kadim Osmanlı Türkçesi’nin okullarda öğretilmesinden yanayız, bunu destekliyoruz. Mümkünse milletimizin her bir ferdinin Osmanlıca öğrenmesinde fayda olacağını düşünüyoruz" dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlendiği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK’nın siyasi sözcüsü olarak tanımladığı HDP heyetinin önce İmralı’ya, ardından Kandil’e gittiğini dile getirdi. 2015 yılı bütçesini eleştiren Destici, "Türkiye’de şu anda yüzde 10’un üzerinde bir enflasyonla yaşamaktayız. Gider rakamları içerisinde en önemli rakam faiz giderleri. ’Bu iktidar faizi yok edeceğiz’ diye geldi. 54 katrilyon 2015 bütçesinde faiz ödemesi var. ’IMF’ye olan borcumuz bitti’ denilerek millet kandırılıyor. Peki 54 katrilyonu kime ödüyoruz faiz olarak" dedi.

Destici, 2015 yılı Merkezi Bütçesi’nin vatandaşa hayrı olmayacağını söyledi.

BBP’DEN OSMANLICA’YA TAM DESTEK

Destici, Osmanlıca’nın zorunlu ders olarak okutulması konusunda ise, "Biz BBP olarak kadim Osmanlı Türkçesi’nin okullarda öğretilmesinden yanayız, bunu destekliyoruz. Mümkünse milletimizin her bir ferdinin Osmanlıca öğrenmesinde fayda olacağını düşünüyoruz. Çünkü bizim geçmişle bağımız koparılmıştır, geçmişle aramıza duvar örülmüştür. Biz Osmanlıca Türkçesi’nin öğretilmesinden yanayız" değerlendirmesinde bulundu.

ÇÖZÜM SÜRECİNE SERT ELEŞTİRİ

Çözüm sürecinde hükümetin adeta “PKK’ya ve yandaşlarına yalvarır” vaziyete geldiğini savunan Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı kast ederek, bir takım gayri ciddi suçlamalarla milletin kandırılmaya ve aldatılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Başbakan Davutoğlu’nun HDP’ye yönelik sözlerini eleştiren Destici, "Ya bunların akacak kanın sorumluluğundan bir korkuları endişeleri yok ki, böyle bir endişesi korkusu hassasiyeti olan zaten 30 yıldır kan akıtmaz ki. Sen bunu Sayın Başbakan 30 yıldır kan akıtanlara söylüyorsun" ifadesini kullandı.

"MÜZAKERE TASLAĞINI AÇIKLAYIN"

Hükümet yetkililerine seslenen Mustafa Destici, "Milleti kandırmaktan, aldatmaktan vazgeçin. Türkiye’de bir tane alternatif paralel yapı vardır. Bir tane gerçek anlamda büyük terör örgütü ve suç örgütü vardır, onun adı da PKK’dır" dedi.

PKK’nın siyasi sözcüsü olarak tanımladığı HDP heyetinin İmralı’ya, ardından Kandil’e gittiğini ve "Kandil dönüşü müzakere taslağını açıklayacağız" açıklamasını hatırlatan Destici, "Bu sabah AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay’ın yaptığı haftalık basın toplantısını dinledim. Bu konuyla ilgili tek kelime etmiyor. Hani müzakere etmiyordunuz, hani burada bir pazarlık yoktu. Adam açıkça ’müzakere taslağını açıklayacağız’ diyor. Hükümetle aralarında bir taslak olduğundan bahsediyor" şeklinde konuştu.

Destici, Başbakan Davutoğlu ve hükümete seslenerek, "PKK’nın, bölücülerin bildiği taslağı bu milletten niye gizliyorsunuz? Bu taslağın içerisinde genel af var mı? Apo’ya af var mı? Anadilde eğitim var mı? Demokratik özerklik var mı? Suriye’nin kuzeyinde PYD, Kürt devleti adı altında PKK devleti kurulması var mı? Bunları açıklayın" ifadelerini kullandı.

"SEÇİM ANKETLERİNİN OLUMSUZ YÖNLERİNİ GÖSTERMİYORLAR"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dün yayınlanan ankete yönelik de değerlendirmelerde bulundu. Elindeki belgelerde anketin yayınlanmayan kısımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete güvenle ilgili pek çok olumsuz sonucun yer aldığını söyleyen Destici, gerçekleri milletten gizlemek için algı oluşturulduğunu savundu.