TBMM (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP yetkilileri milletimize bir açıklama yapmak zorunda. Bir intihar bombacısının taziyesine katılarak onu saygıyla anmak insanlığa en büyük ihanettir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu partinin (HDP) yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Sırtlarını terör örgütüne dayadıkları, teröre dayanarak siyaset yaptıkları için TBMM'deki ortak bildiriye imza atamadılar. Ne kaderimizde ne kederimizde beraberler."

"Görünen o ki aralarında bir iş bölümü yapmışlar" diyen Davutoğlu, "Birileri sözüm ona kınayacak, arada saz çalacak, şirin görünecek, birileri de katillerin yanında saf tuttuğunu alenen gösterecek" şeklinde konuştu.

"Terör baronları bizi kirli bir terör girdabına çekme çabasındalar"

"Terör baronları ve onların siyasi uzantıları bizi kirli bir terör girdabına çekme çabası içindeler" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Devlet tekrar eski zaaf günlerine dönsün istiyorlar. Onların derdi, milletin huzuru, istikrarı ve mutluluğu değil, onların derdi çatışma ve kaos çıkarmak. Bu sayede kendi dar örgüt çıkarlarını daha rahat hayata geçireceklerini zannediyorlar."

Başbakan Davutoğlu, "Dokunulmaz tabulara dokunduk, aşılmaz zannedilen engelleri, barikatları aştık geliyoruz. Akıl almaz yasakları rafa kaldırdık. 'Herkesin yüzü gülecek, herkes huzuru yaşayacak' dedik, herkesin yüzü güldü" dedi.

Davutoğlu, "Ne zaman ülke olarak üstümüzdeki ağırlıkları atmak istesek, ne zaman bunu atmak için bir irade ortaya koysak, CHP ve CHP arkasındaki zihniyet ayak diriyor ve eski Türkiye'nin vesayet sistemini savunuyor. Ancak sistem o kadar savunulamaz hale geldi ki CHP'liler bile bunu açıktan söyleyemiyorlar" şeklinde konuştu.

Ankara'daki terör saldırısı

Davutoğlu, Ankara'daki terör saldısı ile ilgili olarak da "Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalanmalarına karşı mücadelemize başından beri karşı çıkanlar Ankara'daki terör saldırısı sonrasında artık gerçeği görmek zorundadır" dedi.

Kanıtların çok açık ve net olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Ortada su götürmez bir gerçek var. Bu olay PKK-YPG işbirliği ile planlanmış ve gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye yönelik bu terör örgütlerinin hedefleri hepimiziz. Hepimiz de adı ve sanı ne olursa olsun, bu terör örgütlerine karşı birikte olmak zorundayız."

"Bütün siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum"

Başbakan Davutoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere bütün siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum" diyerek, "Gelin hemen, bu hafta içinde, darbe dönemlerinde çıkarılmış olsun olmasın, kanun ve genelgelerimizde yer alan bütün antidemokratik hükümleri ayıklamaya yönelik bir ortak komisyon kuralım. Hemen ve derhal, bugün kuralım. Bunun lafını etmek yerine adımını atalım" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Elbette yeni anayasanın her dört partinin iştirak ettiği yüksek düzeyde bir temsille yazılmasını tercih ediyoruz. Ancak CHP komisyona katılmaktan imtina ederse, diğer iki partiyle oluşturacağımız komisyonla da Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yeni anayasanın yazılabileceğine ve bu anayasanın da hiçbir meşruiyet açığına sahip olmayacağına inanıyoruz."

"Milletimize verdiğimiz yeni anayasa sözünü yerine getirmekte kararlıyız"

Başbakan Davutoğlu, "Bütün bu samimi çağrılarımıza ve iyi niyetli çabalarımıza rağmen, siyasi partilerimizyeni anayasa konusunda bir uzlaşmaya varamazlarsa, biz AK Parti olarak, milletimize verdiğimiz yeni anayasa sözünü yerine getirmekte kararlıyız" dedi.