Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir temel atma töreninde muhalefete yüklenerek, “Allah bir, deseniz tersini söylüyorlar” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşilhisar İlçesi’ne yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezi ile Park ve Spor Sahaları Temel Atma Töreni’nde konuştu. Büyükşehir Yasası ile ilçelerin hizmete kavuştuğunu söyleyen Özhaseki, muhalefetin bu yasayı da desteklemediğini söyledi. Özhaseki, “Seçimlerden 1 yıl kadar önce hükümetimiz bir yasa çıkardı. Bu yasa, ‘Belediye hizmetleri bölünmez. Bölünen hizmetlerden insanlar istifade edemez’ diyordu. Bunun adı hatta Büyükşehir Yasası değil de Bütünşehir Yasası da denmişti. Doğru bir yasaydı, çıktı ve destekledik. Bu arada bizim her zamanki bildiğimiz muhalefetin bir grubu, ‘Bu yasa Türkiye’yi böler, Türkiye paramparça olur’ dedi ve aradan 1 sene geçti hiçbir şeyin parçalanmadığını ve berbat olmadığını herkes gördü. Bir başka grup da, ‘Böyle yasalarda referandum yapmak lazım, insanlar ne diyor, siz bir bakın’ dediler. İnsanların memnuniyeti daha önceki yasaların gelişmesinden belliydi çünkü bir evvelki yasa Hacılar, Talas ve aynı zamanda İncesu bize başlanmıştı. Bize bağlandıktan sonra o ilçelerdeki gelişmeleri herkes gördü. Talas’ın nüfusunun nasıl arttığını herkes gördü. İncesu’da nüfusun nasıl arttığını ve hayatın nasıl değiştiğini herkes gördü. Sadece otobüs hizmetlerinden bile insanların nasıl istifade ettiğini herkes görmüştü” dedi.

Konuşmasında muhalefet yüklenen Özhaseki, “Fakat bizde müzmin bir hastalık var. İş başında kim olursa olsun en hayırlı işi getirse bile ona mutlaka itiraz edecekler. Ne derse tersi söylenecek. Salı günleri partilerin grupları yapılıyor. Muhalefetin genel başkanının yaptığı tek bir şey var, o da iktidarda Başbakan ne demişse tersini söylemek. Bir kere de Allah rızası için, ‘Şu işler de iyi oluyor ama şunu da şöyle yaparsanız iyi olur’ de. Bir tane de hakkaniyeti söyle. Bizdeki müzmin muhalefet tam tersi. ‘Allah bir’ deseniz tersini söylüyorlar. Garip bir şeydir. Bu garip bir hastalıktır. O günlerde de bunlar yapıldı” ifadelerini kullandı.