YOZGAT (AA) - Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Biz kitapsız okuduk. Fakat şimdi zengin olsun, fakir olsun bütün çocuklarımızın şehirlisi, köylüsü demeksizin kitapları masasının üzerinde. Hepimiz için bu büyük bir nimet" dedi.

Bozdağ, Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde 13 derslikli ortaokulunun temel atma atma törenininde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde Yozgat ve ilçelerinin hizmet ile tanıştığını söyledi.

AK Parti hükümeti döneminde Yozgat'ta birçok okul yapılarak, eğitime açıldığını belirten Bozdağ, okulların hayırlı olması diledi.

Yeni açılan okuldan Türkiye’nin geleceğinde, dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak nice insanlar yetişeceğini belirten Bozdağ, "Öğretmenlerimiz onları verdikleri bilgilerle donatacaklar ve Türkiye’nin en iyi üniversitesinde okumasının yollarını açacak ve onlar da aldıkları bilgi ve eğitimle ülkemize insanımıza büyük katkılar sağlayacaklardır" diye konuştu.

Hükümet olarak eğitim konusuna büyük önem verdiklerini anlatan Bozdağ, "Türkiye’de ilk defa bütçede en büyük payı eğitime ayıran hükümet olduk. Türkiye’nin derslik sayısında okullarda kullanılan malzeme donatımı sayısında, bir çok alanda akıl almaz değişimleri bu dönem içerisinde hayata geçirdik. Ben şahsen ilkokul okurken sadece defteri olan, kitabı olmamış olan birisiydim. Deftere yazardık. Hocalar anlatırdı, biz not alırdık. Kitaplar geldi, gelecek, gitti, şehirdekiler alıyor ve köydekiler alamıyordu. Biz kitapsız okuduk. Fakat şimdi zengin olsun, fakir olsun bütün çocuklarımızın şehirlisi, köylüsü demeksizin kitapları masasının üzerinde. Hepimiz için bu büyük bir nimet" ifadelerini kullandı.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da, dünyada bilgiden daha güçlü başka bir şey olmadığını vurgulayarak, okulun ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Dursun Sarı'nın duasıyla Bozdağ, Yazıcı ve protokol üyeleri okulun temeline ilk harcı attı.

- Kazankaya'da Hıdırellez coşkusu

Aydıncık'ta ortaokul temel atma töreni sonrasında Kazankaya köyüne giden, Bozdağ, burada vatandaşların Hıdırellez coşkusuna ortak oldu.

Adalet Eski Bakanı Bozdağ, Vali Yazıcı ile birlikte örs üzerinde demir dövdükten sonra, yakılan ateşin üzerinden atlayarak vatandaşlarla birlikte bayramı kutladı.

Vatandaşlara etli pilav ikram eden Bozdağ, daha sonra söylenen şarkı ve türküler eşliğinde halay çekti.