Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sinop Tanıtım Günleri’nin açılış programına katıldı. Arınç’a Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, üzerinde “Sinop Spor 57 Bülent Arınç” yazılı forma ve maket gemi hediye etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tüm Sinoplu İş Adamları Derneği’nin (TÜSİYAD) düzenlediği ‘Sinop Tanıtım Günleri’nin açılış törenine katıldı. Feshane’de düzenlenen etkinliğe Arınç’ın yanı sıra Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Arınç, protokol eşliğinde tanıtım günlerinin açılış kurdelesini kesti. Sinop Valisi Köşger, Arınç’a üzerinde “Sinop Spor 57 Bülent Arınç” yazılı forma ve maket gemi hediye etti.

Başbakan Bülent Arınç, son yıllarda Sinop’u ziyaret edemediğinden dolayı mahcubiyetini dile getirerek ilk fırsatta Sinop’u ziyaret etmeyi arzuladığını söyledi. Arınç, Sinop’a ulaşımın geçmişte zor olduğunu günümüz de ise Türkiye’nin her yerine uçakla gidilebildiğini belirterek, “Özellikle o zamanlar Manisa’da oturuyordum. Yani İzmir İstikametinden Sinop’a nasıl ulaşılır doğrusu çok zor olduğunu, yıllar, saatler ve çok zaman geçtiğini çok iyi biliyorum. Ama bugün ve her gün olmak üzere İstanbul’dan bir hava yolu ulaşımını biliyorum. Artık Türkiye uçuyor. Türkiye’de bir şehirden bir şehre nerden gitmek isterseniz uçaklar emrinizde” dedi.

“EN MUTLU İNSANLARIN İLİNDEN GELİYORSUNUZ”

Sinop’un kalkındığını kaydeden Bülent Arınç, “İnanıyorum ki artık göçe gerek kalmadan herkesin iş ve aş sahibi olabileceği kendi toprağına bağlı insanların huzurlu ve mutlu olduğu bir ili Sinop olarak tahayyül ederiz. Bir sloganımız var TÜİK verilerine göre de en mutu insanların ilinden geliyorsunuz. En mutlu olmak bedava olmaz; bunun mutlaka bir sebebi var. Demek ki Sinop’ta yaşayanlar şu ya da bu sebeplerle ben mutluyum, umutluyum, hayatımdan memnunum diyebiliyorsa, ben onların yalancısıyım, böyle bir kanaat var. Bu ülkeyi yöneten hükümetimiz çok şeyler yapmıştır. Ondan öncekiler ne yaptı fazla bilmiyorum ama yapmaya devam edecektir” diye konuştu.

“HÜKÜMETİN SİNOP’TAN ALACAĞI YOK, BİZİM SİNOP’A BORCUMUZ VAR”

Arınç, CHP Sinop Milletvekili Altay’ın, “Sinop’un devletten en çok alacağı olan il olduğunun altını çizmek istiyorum” sözlerine karşılık, “Hükümetimizin Sinop’tan alacağı yok. Bizim Sinop’a borcumuz var. Ne yapacaksak yapacağız ve hizmetlerimizi inşallah devam ettireceğiz. Bunu bir siyasi çekişme olsun diye söylemiyorum. Bakın tarih şahittir ki elbette Sinop’tan çok güçlü siyasetçiler çıktı. Sinop Merkez Nüfusunun 35 bin olduğu bir yerde fakülte ve yüksekokullarımızda şu kadar zaman içinde, 6- 7 senede 6 bine yakın öğrencimiz olmuşsa bu Sinop için çok büyük bir kazançtır” şeklinde konuştu.