TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, 2016 yılı bütçesi üzerindeki çalışmalara 26 Şubat Cuma günü başlayacak. Genel Kurulun bütçe mesaisi, ara vermeksizin 13 gün sürecek.

Bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler, 26 Şubat Cuma günü yapılacak. Hükümet ve siyasi parti grupları, bütçe üzerinde birer saat konuşacak.

Genel Kurul; 27 Şubat Cumartesi ve 28 Şubat Pazar günü de bütçe üzerindeki çalışmalarını sürdürecek.

Öte yandan, Aile bütünlüğünün korunmasına yönelik Meclis Araştırma Komisyonu da kurum ve kuruluşları dinlemeyi sürdürecek.

Kişisel Verilerin Korunması Yasa Tasarısı mesaisi sürecek

-TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak.

HDP'nin; "sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde kişilerin yaşam haklarının korunmasına yönelik gerekli tedbirleri almadığı ve sağlık hizmetlerinde aksamalara sebebiyet verdiği" iddiasıyla Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile "sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde meydana gelen yaşam hakkı ihlalleri konusunda gerekli tedbirleri almadığı ve sorunların derinleşmesine zemin hazırladığı" iddiasıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği iki ayrı gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, 23 Şubat Salı günü yapılacak.

Genel Kurul, 24 Şubat Çarşamba ve 25 Şubat Perşembe günleri, görüşmelerine geçen hafta başlanan Kişisel Verilerin Korunması Yasa Tasarısı üzerindeki mesaisine devam edecek. 34 maddelik ve "temel kanun" olarak iki bölüm halinde görüşülen Tasarı'nın görüşmeleri, 6. madde üzerinden devam edecek.

Muhabir: Melda Çetiner Karagöz