AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, muhalefet partilerinin saplantı ve takıntı hastalığı yaşadığını ifade ederek, "CHP dahil olmak üzere bütün muhalefet partilerinin bir hastalığı var. Çok ciddi manada bir saplantı ve takıntı yaşıyorlar. Takıntılarının adı AK Parti, takıntılarının adı Recep Tayyip Erdoğan, takıntılarının adı Ahmet Davutoğlu" dedi.

AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçesinin 5. Olağan Genel Kuruluna katılan Çalık, muhalefet partilerine yüklendi. Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) darbeye alkış tutmakla suçlayan Çalık, "Siz darbeye alkış tutanlarsınız. 1960’ta Menderes idama gönderilirken o TBMM’de ellerinizi havaya kaldırıp, onay verenlersiniz. 1960 darbesini, ’darbe’ diye tarif edemeyen bir muhalefet partisisiniz. Siz muhalefete, bu millet tarafından her daim mahkum olacaksınız. 91 yıllık Cumhuriyet tarihinde, tek parti dönemleri de dahil olmak üzere var olduğunuz her dönemde elitlerin iktidarı olmak için mücadele ettiniz. Ama sadece ve sadece çok partili hayata geçtikten sonra iki sene bu millet size tek başına iktidarı vardı. Onun dışında Cumhuriyet Halk Partisi’ne eğer bu millet iktidarı vermediyse, bunun en önemli sebebi sizin millete hizmet etmeyeceğinizi, sadece kendinize hizmet edeceğinizi bilmelerindendir. Ve de her daim darbeleri alkışladığınızı bildiğindendir" diye konuştu.

Ana muhalefet partisini sert bir dille eleştiren Çalık, şunları söyledi: "Darbelere karşıysanız, Mısır’da yapılan darbeye neden ’darbe’ demezsiniz? Orada öldürülen evlatlara neden sahip çıkmazsınız? Suriye’de kadınlar, gençler, çocuklar öldürülürken, siz nasıl Esed’in yanında yer alırsınız? Siz CHP, sandıkta her daim mahkum olacaksınız. Bu milletimizin kararıdır."

"MUHALEFET PARTİLERİNİN BİR HASTALIĞI VAR"

Muhalefet partilerinin ciddi bir saplantı ve takıntı içerisinde olduklarını iddia eden Çalık, "CHP dahil olmak üzere bütün muhalefet partilerinin bir hastalığı var. Çok ciddi manada bir saplantı ve takıntı yaşıyorlar. Takıntılarının adı AK Parti, takıntılarının adı Recep Tayyip Erdoğan, takıntılarının adı Ahmet Davutoğlu. Onlar bu saplantılı ruh halini sadece ve sadece kendi bünyelerine dahil ettikleri bir psikiyatr aracılığıyla ancak tedavi edebilirler. Bu saplantılarından kurtulmaları çok zor. Çünkü biz 12 yıldır iktidarız. Allah nasip ederse, daha onlarca yıl AK Parti iktidarda olacak ve bu dava sonuna kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.

"2015 YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ"

Çalık, eski Türkiye’ye nokta koyduklarını belirterek, "10 Ağustos 2014’te eski Türkiye’ye nokta koyduk. Eski Türkiye’nin parantezini kapattık. Yeni bir parantez açtık ve ’Yeni Türkiye’ dedik. Bunun en önemli sebebi, yeni Türkiye, 10 Ağustos 2014’te ’Bismillah’ dedi. İlk kez milletin oylarıyla bir lider Çankaya’ya çıktı. İşte yeni Türkiye’nin açılan o parantezinde artık millet her daim kendini bulacak" dedi.

2015 seçimlerinin yeni anayasa için önemli olduğuna dikkat çeken Çalık, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi hedefimiz 2015 seçimleri. 2015 çok önemli bir hedef. Yeni Türkiye’nin inşasında ve yeni anayasa yapımında çok önemli. İşte milletin iradesinin yansıdığı fotoğrafta, sizin, Malatyalı hemşehrilerimizin desteğine ihtiyaç var. 2015 seçimleri sadece tek başına iktidarı değil, yeni bir anayasanın mimarı olacak. O 2015 seçimleri, darbe mahsulü anayasaların ortadan kaldırılmasına vesile olacak."