Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, CHP liderinin ’Suriye’den gelenleri almak ve yardım etmek ihanettir’ söylemiyle tarihe geçeceğini söyledi.

Elazığ’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yeni açılan Hayat, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Elazığ Şubesi ziyaret etti. Daha sonra Vali Ömer Faruk Koçak ile Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı da makamlarında ziyaret eden Bakan Güllüce, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Güllüce, Türkiye’nin artık helikopter ve tank ürettiğini tekrarlayarak, CHP liderini de eleştirdi. Kobani olayları sonrası Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir şeyler yaparak terörle, hürriyeti kötü amaçla kullanmakla ilgili tedbirler almaya çalıştığını vurgulayan Bakan Güllüce, "Devletimiz diyor ki arkadaşım molotof atamazsın, atsın mı? Yüzüne maske takıp da insanları öldürmesin evini yakmasın insanların, yaksın mı? Yani özgürlükle, gidip okul yakmak nasıl bir şey. Bir birine benzemiyor demi ayrı şey. İnsan hür olması, özgür olması, insanı haklarını kullanması başka bir şey, otobüsten inen kızın üzerine benzini döküp yakmak başka bir şey. Bu nasıl tarif edilir, bu nasıl insanlık, insanlık kelimesinin dışına bir ifade kullanmak lazım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ’Suriye’den gelenleri almak ve yardım etmek ihanettir’ dediğinin altını çizen Bakan Güllüce, “Merhametin, insanlığın şefkatin, yardımperverliğin ihanet olduğunu tarif eden tarihe geçecek bir liderdir. Yani minareyi kuyu, kuyuyu minare yapma mantığı bu. Biz insanlara yemek yedirdik mi, ekmek yedirdik mi, su verdik mi şeref duyar, iftar ederiz. Tabi dünyalarımız farklı, kafalarımız farklı, dünya bakışımız farklı. Molotofkokteyli niye silah sayılsın diyor. Bende soruyorum niye sayılmasın, masum mudur yani Molotofkokteyli niye atsın adam, ya niye atsın istiyorsun, niye bu adamlar yüzlerine maske taksınlar istiyorsun. Niye okulları yaksınlar istiyorsun. Niye çocukların üzerine Molotofkokteyli atsınlar da yansın istiyorsun. Bende öyle sorarım. Sen niye böyle bir kanun getiriyorsun diye sorarsan, bu millette sana ‘Sende bu Molotofkokteyli atılarak insanların yanmasının devamını mı istiyorsun’ diye sorarlar. Ama sorsanız da, bu millet bunlara 60 senedir o iktidarın kapsını fışık diye gösterdi. Hiç içeri almadı bunları biliyorsunuz. 1950’de bir gittiler epey de gelemeyecekler. İnşallah bu düzenimizi, bu mantığımızı, bu fikrimizi, görüşümüzü devam ettireceğiz. AK Parti onların aklının eremeyeceği kadar çok sene iktidar olacaktır. Burada hepinizin tarihe geçecek emekleri olacaktır" şeklinde konuştu.

Bakan Güllüce daha sonra seçimlerde ilk 2’ye giren AK Parti ilçe başkanlarını alnından öperek plaket verdi.