MALATYA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Bütün dünyada insanlar, teröristi lanetler, teröristin yanında olanı lanetler, teröristin yanında olanı ve ona sempati duyanı, onu koruyanı, onu öveni, onu gizlemeye çalışanı da lanetler. Çünkü bu bir insanlık suçudur" dedi.

Şırnak'ta terörist saldırısı sonucu şehit edilen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin cenazesine katılmak üzere, Malatya'ya gelen Bakan Güllüce, cenaze törenin ardından Valiliği ziyaret etti. 

Valilik Şeref Defterini imzalayan Güllüce, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından, AK Parti Malatya İl Başkanlığına geçti. 

Burada gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güllüce, şehit Tanrıverdi'ye Allah'tan rahmet diledi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da şehit Piyade Teğmen Tanrıverdi'nin ailesine ve Malatya'ya selamını getirdiğini belirten Güllüce, "Malatyamızın ve bütün şehitlerimizin ailelerinin başı sağ olsun. Ülkemizin başı sağ olsun. Bütün dünyada insanlığı, ahlakı, haysiyeti ve şerefi önceleyen bütün insanların da başı sağ olsun. Sadece Türkiye’nin değil. Çünkü teröristlik, terörle adam öldürmek alçaklıktır, şerefsizliktir, namussuzluktur" diye konuştu.

 Bakan Güllüce, şunları kaydetti:

"Bütün dünyada ‘ben insanım’ diyen herkes de terörizmi lanetliyor. Hangi dinden, dilden, ırktan olursa olsun, ‘insanım’ diyen herkes, şerefli olan herkes hem terörü lanetler hem de terörün yanında olanları lanetler. Terörün yanında olanları, sempati duyanları da lanetler. Bu sadece Türkiye’de, Malatya’da olmaz. Bütün dünyada insanlar, teröristi lanetler, teröristin yanında olanı lanetler, teröristin yanında olanı ve ona sempati duyanı, onu koruyanı, onu öveni, onu gizlemeye çalışanı da lanetler. Çünkü bu bir insanlık suçudur. Terörizm bir insanlık suçudur. Biz, şehidimizi anmaya, defnetmeye geldik."

Güllüce, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"AK Parti teşkilatımız bu seçimlerde çok büyük bir başarı kazandı. Teşkilat mensuplarımıza da teşekkür ediyorum. Malatyamıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra inşallah teröristlerin aklı başına gelir, Türkiye’nin gücünü fark ederler. 78 milyon insanın gücünü fark ederler ve şeref denen şeyi öğrenmeye çalışırlar."