Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sivas Şehir Kimliği Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, “Pazartesi gününden itibaren bakanlığa talimat vererek standartları sağlamayan bütün demirleri toplatacağız, üreten firmalara da ceza yacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sivas Belediyesi tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sivas Şehir Kimliği Çalıştayı’na Bakan İdris Güllüce’nin yanı sıra Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilli Ali Turan, Hilmi Bilgin, Mesude Nursuna Memecan, Belediye Başkanı Sami Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Bakan Güllüce, “Dün aldığım bir habere göre piyasaya sunulan demirlerde sıkıntı varmış. Betoncular için bir iki hafta önce ikazda bulunmuştum. Şimdi demircilerle ilgili söylüyorum. Pazartesi günü bakanlığa talimat vereceğim, piyasadaki demirleri çek edecekler. Öyle canının istediği gibi istediği kalitede demir piyasaya süremeyecekler. İnşaat sektörünün standartlarında olup olmadığını kontrol edeceğiz. Her inşaatçının cebinde demirin karbon miktarını, çekme gerilimini ölçen bir cihaz bulundurma mecburiyeti yok. Biz devlet olarak kontrol edeceğiz. Sen de yönetici olarak kontrol edip piyasaya süreceksin. Değilse çok ciddi cezalar vermeyi ve toplatmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Standartları sağlamayan ve üreten firmalara ceza keseceklerini söyleyen Güllüce şunlar söyledi:

"Pazartesi günü Türkiye genelinde demir ve çeliği, Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri aracılığıyla merkezimizdeki, personellerimiz aracılığıyla kontroller yapacağız. Standartları sağlamayan bütün demirleri toplatacağız, üreten firmalara da ceza yazacağız. Bunun cezası çok ağır ve basında yayınlayacağız. Bu millete kalitesiz beton satamazsın kardeşim, bu millete gerekli standartları sağlamayan demir üretip piyasaya sunamazsın.”