Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından ’Demokrasi, Yolsuzluk ve Yoksulluk’ konferansı düzenlendi.

CHP Malatya İl Teşkilatı tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta ’demokrasi’ konulu konferansını veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Bizim herhalde 3,5 yılda yaptıklarımız, AK Parti’nin yaptıklarını anlatıyor" dedi.

’Yeni milletvekili olduğumuzda kucağımızda füze kalkanını bulduk’ ifadesini kullanan Ağbaba, şunları söyledi: "Hep beraber füze kalkanının kurulmaması için sizlerle birlikte mücadele ettik. AK Parti’nin en büyük yalanını hem Türkiye hem de dünya kamuoyu ile paylaştık. Oranın ’İsrail’i korumaya yönelik bir füze kalkanı’ olduğunu söyledik. Eğer bugün Mescid-i Aksa basılıyorsa, Gazze’de insanlar öldürülüyorsa, bilin ki, o Kürecik’te kurulan füze kalkanının yüzündendir."

Ağbaba, CHP’nin dün söylediklerini bugün de söylediğini belirterek, "Ergenekon, Balyoz, KCK ve Oda tv davaları çıktığı zaman ’bunlar siyasi davalar’ diyorduk, bugünde aynı şeyleri söylüyoruz. Biz o gün ne söylediysek, bugünde aynı şeyleri söylüyoruz. Dün ’bunlar siyasi davalar’ diyorduk, bugün aynı şeyleri söylüyoruz. Bizim dışımızda hiçbir siyasi parti aynı şeyleri söylemiyorlar" dedi.

AK Parti’nin uyguladığı politikalar nedeniyle Türkiye’nin hiçbir itibarının kalmadığını iddia eden Ağbaba, "Türkiye daha önce gelişmekte olan, Avrupa’ya yakın ülkelerden birisi olarak sayılırken, şimdi Ortadoğu ülkelerinden olarak sayılmaya başlandı. Bunun sebebi Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın uygulamış olduğu mezhepçi politikalardır. Türkiye, Avrupa ve bütün dünyada teröre destek veren bir devlet olarak gözüküyor. Tam bir diktatörlükle yaşıyoruz. Demokrasi yok. Onlar bunu, ’Yeni Türkiye’ diye sunuyorlar. Bu yeni Türkiye’de herkesin dikkatli olması gerekiyor" görüşünü savundu.

ÖZEL: "AKSİNİ İSPAT ETSİNLER, MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDERİM"

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma’da yaşanan maden faciası sonrası verilen sözlerin bazılarının tutulduğunu kaydederek, "Herkes Soma’da ne oldu?, Devlet ne yaptı? Sözler tutuldu mu? diye soruyor. 15 tane söz vermişlerdi. Bu sözlerden, kaybettiğimiz canların geride bıraktıklarına sahip çıkmayla ilgili verilen sözlerin çoğu tutuldu. Mevcut işçilerin özlük haklarına yönelik verilen sözlerden bazıları tutuldu. Ama işçi sağlığı, iş güvenliği ve kazaların önlenmesiyle ilgili bir arpa boyu yol almadık. İşte o yüzden Soma’dan beri bugüne kadar 21 tane daha işçimiz madenlerde hayatını kaybetmiştir. Dün 2 işçinin daha cenazesine ulaşıldı. Dünyada görülmeyecek bir mucize olmazsa, o sayı bu ayın sonu geldiğinde 40’a çıkacak. Soma’da o dizlerinin bağı çözülenler, ağlayan anaların ve eşlerin ağzına para soktular. Sussun, bağırmasın, etraftakileri etkilemesin ve bu iş unutulsun diye bunu yaptılar. Bunu Türkiye Cumhuriyeti’ndeki iktidar partinin herhangi bir düzeyindeki temsilcisi çıksın karşımıza aksini ispat etsin, ben bugün milletvekilliğinden istifa ederim" diye konuştu.

ERDOĞDU: "BİZ SİZLERE BUNU SÖYLEMİŞTİK, SİZ YAYINLAMADINIZ"

CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "İhaleler yap, işlet, devret modeline göre yapılıyor. Yap, işlet ve devret modeliyle köprü ve havalimanı yapıyorlar. İhalede, ’parayı sen bulacaksın ve sen yapacaksın’ demişti. İş adamları ihaleye girerken ’ben yapacağım’ diyor ve buna göre teklif veriyor. İhale sonrası yandaşları geldi ’Biz bunu yapacağız ama bize kimse para vermiyor. Hazine bana garanti versin’ dediler. Hazine, milletimizin parası. Hazine, bunların yapması için bunlara finansman garantisi verdi. Bütün bunlar sizlerin çocuklarınızın ödeyeceği paralar. Şimdi kimse konuşmuyor ama bütün bu medya 5 sene sonra yanımıza gelecek. ’Bu memleket, garantilerden battı’ diyecekler. Bende gözlerinin içerisine bakarak, ’biz size bunları söylemiştik, siz yayınlamamıştınız’ diyeceğim" ifadelerini kullandı.