CHP Karaman Gençlik Kolları ve Üniversite Gençliği yaptıkları ortak açıklamada;
“Bilindiği üzere son zamanlarda öğrenci arkadaşlarımızın özgürlük ve eşitliğine kısıtlama ve zarar getirecek çeşitli saldırılar düzenlenmiştir. 2003 yılından bu yana eğitim sistemi üzerinde oynanan oyunları ve her sene yapılan değişiklikleri göz önünde bulundurduğumuzda bu konunun ne kadar acı bir tabloya dönüştüğü ortaya çıkmaktadır.
Sadullah Ergin’in yaptığı açıklamaya göre tutuklu öğrenci sayısı 110 . Fakat medyaya göre 500 öğrenci arkadaşlarımız parasız eğitim hakkını dillendirdiğinden dolayı şuanda hapiste. İl gençlik kolları ve üniversite gençliği olarak bir kez daha yüksek sesle söylüyoruz ki PARASIZ EĞİTİM HAKTIR. Biz yalan değil gerçekleri bilmek istiyoruz. Ya Sadullah Ergin ya da medya bize yalan söylüyor. Kaldı ki bir kişi bile olsa hiçbir arkadaşımızın suçsuz yere en tabii hakkından dolayı tutuklu olmasını istemiyoruz. Bu dönem başında sayın başbakan üniversitelerde parasız eğitim geliyor açıklamasını yaptı. Eğer öyleyse bu sebepten dolayı arkadaşlarımız neden içerde? Eğer parasız eğitim demek suçsa başbakan neden dışarıda?
2.öğretim okumak lükse kaçıyormuş. Ama görülmesi gereken bi gerçek vardır ki üniversitelerde okulun yanı sıra çeşitli işlerde çalışan öğrenci sayısının 2.öğretimlerde ezici üstünlüğü görülmektedir.Bunun adı lüks değil mecburiyettir. Milyonlarca dolarlık gemilere gemicik diyen zihniyetten bunu anlamasını bekleyemezdik zaten.
Oluşturulan yeni yök taslağında üniversiteler ticarethaneye dönüştürülmek isteniyor.yeni taslakta üniversite konseyi oluşturulacaktır.Bu konseye girecek olan sermaye sabinin bilgi birikimi ve düzeyi göz önüne alınmadan konsey içinde yetkili konuma getirilip eğitimde işletme modeline geçmek amaçlanmaktadır.Bu sebebten üniversitede özgürlükten,bilimsel eğitimden nasıl bahsedebilirsiniz?
Sayın Başbakanın 2002 yılındaki YÖK’ü kaldıracağız söylemi unutuldumu? Söz verildiği gibi YÖK neden kaldırılmadı? YÖK’ün iktidar için ‘’gerekliliğimi’’ anlaşıldı. Yoksa YÖK’e işe aldıgınız partili yandaşlarınızın işsiz kalacagındanmı korktunuz? Sözde İleri demokrasi sevdalıları Öğrencilere sormadan bu tasarıyı nasıl uygulamaya koyuyor İleri demokrasi anlayışınız bu mu? Gençler bu soruların cevaplarınımerak ediyorlar!
Son olarak şunu unutmayın ki Atatürk gençliği olarak yanlışlarınızı gelecek kuşaklara ödetmemek Akp iktidarına katlanma eziyetine son vermek için yarının yükünü omuzlayacağız.”dedi.