CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Elazığ’da bulunan Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’ya taşınıp taşınmamasıyla ilgili tartışmaların lüzumsuz olduğunu, bölge müdürlüğünü Malatya’ya taşıma gibi bir amaçlarının olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Selin Sayek Böke ve Burhan Şenatalar, CHP İl Başkanlığının il divan toplantısına katılmak üzere Elazığ’a geldi. Özel bir düğün salonunda yapılan toplantıya katılan genel başkan yardımcıları konuşmalarında 2015 yılı Haziran ayında yapılacak seçimlerin önemli olduğunu dikkat çekti. CHP il Başkanı Mustafa Ünsal Karatepe konuşmasında, uzun yıllardan sonra Elazığ’dan ilk kez CHP’li bir milletvekillini meclise göndermek için çalışacaklarını kaydetti.

“BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜN TAŞINMASIYLA İLGİLİ TARTIŞMALAR LÜZUMSUZ”

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün Elazığ’dan Malatya’ya taşınıp taşınmamasıyla ilgili çıkan tartışmaların lüzumsuz olduğunu ifade eden Ağbaba, “Bölge müdürlüğüyle ilgili okuduğunu anlamayan bazı arkadaşlarımız var, yazılanı anlamayan bazı arkadaşlarımız var. Biz buradaki kurumu alıp ne yapacağız Malatya’ya bir binayı götürüp. Biz sadece Malatya’da biliyorsunuz iki tane tünel yapılıyor hem Ermenek tarafına hem Kürecik tarafına. Hem de çeşitli ciddi iddialar var onlarla ilgili. Adıyaman yolu yapılıyor yapılmadı hala. Onunla ilgili Malatya ile Adıyaman’ı birleştirecek bir bölge müdürlüğü kurulabilir mi diye düşündük. Ayrıca Elazığlılar kendi haklarını kendi kapatılan işletmelerinin hesabını da önümüzdeki günlerde soracaktır. Olayın açıklığı budur. Ben geleceğim karayollarını Elazığ’dan alıp Malatya’ya götüreceğim. Yani böyle bir lüzumsuz tartışma. Ama şundan tekrar memnunum. AK Parti milletvekillerinin sesini Elazığlılar duydu ilk kez. Elazığ ismini anmış oldular. Ben bu konuda mutluyum” dedi.