Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “TBMM’ye davet edilen kişiler konusunda dikkat edilmelidir” dedi.

Ağbaba, 5 Aralık’ta TBMM’de düzenlenen “Hz. Mevlana’yı Anlamak” isimli konferansta, Ömer Tuğrul İnançer’in cumhuriyetin kazanımları ve değerlerine yönelik kullandığı ağır ifadeler sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in cevaplaması istemiyle şu soruları sordu:

“’Hamile kadınlar sokağa çıkmasın’ diyen bir şahsın, Meclis çatısı altında Hz. Mevlana hakkında bir panele konuşmacı olarak çağrılması Başkanlığınızın bir kararı mıdır? İlgili izin Genel Sekreterliğe bağlı hangi başkanlık tarafından verilmiştir? Tarafınızın konuyla ilgili bilgisi var mıdır?

’Hz. Mevlana konusunda en yetkin fikir adamlarından biri’ olarak değerlendirdiğiniz bir şahsın Meclis çatısı altında gerici ve bağnaz cümleler sarf etmesi hususunda şahsınız bir açıklama yapacak mıdır?

Cumhuriyet kazanımlarına ’köpekleştirme’ diyerek saldıran bir şahsın Meclis Başkanlığı himayesinde panelde konuşması olması ’ifade özgürlüğü’ açısından değerlendirilebilir mi?

Gelen eleştiriler karşısında ’görüşleri şahsidir’ şeklinde yapmış olduğunuz savunmanın yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Meclis’in konumunu ve değerini sorgulatan bu olay karşısında istifa etmeyi düşünüyor musunuz?”