ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Türkiye'deki eşitsizlik, gelirlerdeki uçurum derecesindeki farklılık, insanları, CHP'nin vadettiklerini çok fazla irdeler, düşünür hale getirmiş. Bunu görmekten mutluluk duyuyoruz, daha farklı bir seçim sonucu olacak" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kalecik'te esnafı ve pazar yerlerini gezen Koç, Kaymakam Yusuf Güni ve Ziraat Odası Başkanı Ömer Şahin'i ziyaret etti.

Vatandaşlarla sohbet edip, CHP'nin çözüm önerilerini ve vaatlerini anlatan Koç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Seçim çalışmalarının nasıl gittiğinin" sorulduğu Koç, "Hemen her gün alandayız, ülke gerçeklerini anlatıyoruz, CHP'nin seçim programını, vaatlerini, toplumun değişik kesimlerine yönelik projelerini yurttaşlarımızla paylaşıyoruz" yanıtını verdi.

Vatandaşların tepkisinin "iktidar partisinin aleyhine" olduğunu savunan Koç, çalışanların, geçimini sıkıntıyla sürdürenlerin, tarım kesiminin, emeklilerin ve esnafın ciddi bir sorgula içinde olduğunu kaydetti.

Seçimin temel gündeminin "ekonomik sorunlar" olduğunu dile getiren Koç, "Türkiye'deki eşitsizlik, gelirlerdeki uçurum derecesindeki farklılık, insanları, CHP'nin vadettiklerini çok fazla irdeler, düşünür hale getirmiş. Bunu görmekten mutluluk duyuyoruz, daha farklı bir seçim sonucu olacak" diye konuştu.

- "Çanlar onun için çalıyor"

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhalefetin ekonomiye yönelik vaatlerine ilişkin 'komik' değerlendirmesini nasıl buluyorsunuz" sorusu üzerine Koç, "Komik olan bir tek şey varsa, yalanla, haramla imanı bir arada sunmaya çalışanlarda aramak lazım. Bizim muhatabımız Başbakan. Fukarayı bırakmıyorlar ki başbakanlık yapsın ortada. Mutlaka gölgelemek isteyen bir tarz içerisinde" dedi.

"Niye Cumhurbaşkanı bu kadar panik içerisinde, sabah, akşam, yurt içinde, dışında, gece, gündüz konuşma ihtiyacı duyuyor" diye soran Koç, şunları kaydetti:

"Çanlar onun için çalıyor da onun için. Şimdiye kadar sebep olduğu bütün hukuksuzlukların, bir iktidar değişikliğinde, sorumluluk noktasında yargı karşısında hesabını vereceği aşikar, onun için tedirgin. Komedi varsa, bu milletin ekmeğini çalanların yüzsüzce Türkiye'de hala yalan, yanlış ifadelerde bulunması, esas komedi bu."