AYDIN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, üniversitelerdeki öğrenci olaylarının kaygı verici olduğunu belirterek, "Dört ilimizde üniversite öğrencilerinin birbiriyle çatışma içerisine girdiği haberlerini okuduk. Bunlar tesadüfi gelişmeler değil" dedi. 

Tezcan, partisinin Efeler ilçe başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, iktidarın kendine muhalif olanlara tahammül edemeyip, düşünce ortamını ortadan kaldırmaya çalıştığını savundu. 

Türkiye'de iktidara eleştirilerin özgürce yapılabildiği bir ortamda gençlerin çatışma içerisine sürüklenmeyeceğini söyleyen Tezcan, demokratik hak ve özgürlüklerin genişletilmesi gerektiğini anlattı. 

Tezcan, "Dört ilimizde üniversite öğrencilerinin birbiriyle çatışma içerisine girdiği haberlerini okuduk. Bunlar tesadüfi gelişmeler değil. Bir ülkede rejim ne kadar otoriterleşirse gençler arasındaki çatışma o kadar artar. İktidar kendine muhalif olanlara tahammül edemeyip bütün özgür düşünce ortamını ortadan kaldırdığı sürece gençlik arasındaki çatışmanın ateşi daha fazla fitillenecektir" diye konuştu. 

Öte yandan Tezcan'ın konuşması sırasında, Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisinin tahliye edildiği haberinin iletilmesi, partililerce alkışlarla karşılandı.