CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Türkiye’de polislerin hırsızın değil, hırsızlığa tepki gösterenlerin peşinde olduğunu öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Aydın il binasında basın toplantısı düzenledi. Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci ve çok sayıda partilinin katıldığı basın toplantısında, son dönemdeki operasyonları değerlendirdi.

Bülent Tezcan, iktidarın kendisine muhalif kimseyi hazmedemediğini iddia ederek, "Türkiye yolsuzlukların, hırsızlıkların meşrulaştırılmaya çalışıldığı bir dönemi yaşıyor. Bizim örf ve adetlerimizde hırsızlık ahlaksızlık sayılır ve ayıplanırdı. Polis hırsız kovalardı, bugün polis hırsızlığa tepki gösterenlerin peşinde koşturuyor. Böyle bir hukuk devleti olamaz. 17 Aralık’ta 87 milyar Dolarlık bir yolsuzluğun tahkikatı yapıldı. Ama ne yazık ki iktidarı ellerinde bulunduranlar mahkemelerde, emniyette hırsızları kovalayanların peşine düştü" dedi.

"HSYK’YA ŞİKAYET ETTİK"

Aydın’da yaşanan pankart krizine de değinen Bülent Tezcan, "Türkiye çok hızlı bir şekilde polis devleti olma yolunda ilerliyor. Hırsızlığı unutturmak istemeyenlerin peşine düşüldü. Aydın’da parti binamıza hırsızlığı, yolsuzluğu unutturmamak için asılan pankartlar hukuksuz bir şekilde indirtildi. Hukuksuz bir şekilde indirme kararını veren ve onu yönlendiren hakim ve savcıları HSYK’ya şikayet ettik. Bunun takipçisi de olacağız. Türkiye’de hırsızlıkları ve yolsuzlukları unutturma konusunda kararlı bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Ne olursa olsun hırsızlıkları ve yolsuzlukları unutturmayacağız" şeklinde konuştu.