Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 53 kişinin dün aklandığını belirterek, ancak milletin vicdanında, ortaya çıkarılan para kasa ve kutularının hala aklanmadığını söyledi.

CHP Malatya il binasında partisinin yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapıp gündemi değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Aralık ile ilgili takipsizlik kararına değinerek, “53 kişi dün aklandı. HSYK seçimleri AKP ile yapılandı. Mahkeme takipsizlik kararı verdi ancak milletin vicdanında ortaya çıkarılan para kasa ve kutuları aklanmadı. Milletin vicdanında konu hala aydınlanmış ve aklanmış değildir. 4 bakan ve banka genel müdürü neden istifa etti? Hükümete çağrı yapıyorum, istifa eden genel müdürü merkez bankası genel müdürü yapın” ifadelerini kullandı.

“30 yaşında bir insan milyar dolarlara hükmediyor. Zenginliğinin kaynağı ve nereden aldığı belli değildir” diyen Ağbaba, Türkiye’de HSYK seçimleri ile birlikte milletin güven duymadığı yargının oluştuğunu iddia etti.

Türkiye’nin bölgedeki itibarını da hızla kaybettiğini öne süren Ağbaba, “Birleşmiş Milletler Konseyi’nde yapılan oylamada maalesef Türkiye geçen seçimlerde yarıdan daha az oy aldı” şeklinde konuştu.

Yerel sorunlara temas edip Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya ziyaretinde yaptığı açılışları da dile getiren Veli Ağbaba, “Özel sektörün yaptıklarını da kendi yatırımları gibi gösterip açılış yaptılar. Bir hastanenin birkaç kez açılışını yaptılar” ifadelerini kullandı.

Malatya trafik sorununun çözülmemesi nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni de eleştiren Ağbaba, çevre yolu alt geçidi üzerine yapılan gölgeliklere Karayollarının karşı çıkmasına rağmen belediyenin karara uymamasını eleştirdi. Ağbaba, “Malatya’nın önünde çok ciddi problemler var. Malatya Büyükşehir Belediyesi şehri tehlikeye düşürücü sorunlardan vazgeçmelidir” dedi.

Ağbaba, Toplum Yararına Programı (TYP) çerçevesinde Malatya’ya istihdam konusunda az rakam verildiğini ifade edip bu konuyu TBMM’de gündeme getireceğini de kaydetti.