İZMİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal KıIıçdaroğlu, teröre karşı birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi, Türkiye’yi bölmek isteyenlere de fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, sorunun iktidar partisi tarafından çözülemeyeceğini savundu.

İzmir programı kapsamında Seferihisar ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Dutlaraltı Halk Kahvesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Konuşmasında terör saldırılarına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Emin olun bu ülkedeki kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun birlikte huzur içinde yaşarız. 90 yıllık tarihimiz bunu gösterdi. Bundan sonra bizi bölmek isteyenler olacaktır. Ama bu tuzağa kimse düşmemeli. Güneydoğu’daki olayları siz de görüyorsunuz. Televizyonların altında geçen yazıların yerine Arapça koyun dersiniz ki (bu manzara Suriye’dir). Ne oldu da bu ülke bu hale geldi. 2002’de iktidara geldiklerinde terör yoktu. Şimdi PKK yetmedi bir de IŞİD bela oldu. Bunun sorumlusu kim, bunları kim yaptı. Bu ülkeyi yönetenler."

"Tuzağa düşmeyelim"

Kılıçdaroğlu, teröre karşı birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi, Türkiye’yi bölmek isteyenlere de fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, sorunun iktidar partisi tarafından çözülemeyeceğini savundu.

Yurttaşları ayrım yapmadan kucakladıklarını anlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Elde silahla, kavgayla sorun çözülmez. Sorun akılla çözülür. Bir araya geleceğiz, oturup çözeceğiz. Bu ülkeyi kurarken nasıl dedelerimizin harcı varsa bugün de hiçbir ayrım yapmadan bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Hepimiz kucaklaşmak zorundayız, birilerinin tuzağına düşmeden bu güzel ülkeye huzuru getireceğiz. Ama bize yetki vermeniz gerekiyor" diye konuştu.