ANKARA (AA) - CHP Genel Merkezi'nin bulunduğu caddede havaya ateş açan kişi olduğu iddiasıyla 1 kişi göz altına alındı.

Alınan bilgiye göre, CHP Genel Merkezi'nin bulunduğu caddede havaya ateş açılması olayıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, olay yeri MOBESE kameralarından aracın plakası tespit edilerek, saldırıyı gerçekleştiren kişiye ulaşıldı.

Saldırganın, CHP'li vekillerle TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Hacı Ali Hamurcu olduğu belirlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010'da TBMM bütçe görüşmeleri sırasında dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmuş, "Kayseri’de vilayet-yargı-belediye arasında yolsuzluk üçgeni olduğu"nu öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu, bu iddiaları da dolandırıcılık suçundan cezaevinde bulunan eski belediye çalışanı Hacı Ali Hamurcu’ya dayandırmıştı.

Dönemin CHP Milletvekilleri Şevki Kulkuloğlu, Atilla Kart ve Ömer Süha Aldan, 10 Ocak 2013’te dolandırıcılık suçundan 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Hacı Ali Hamurcu ile TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Hamurcu’nun yolsuzlukları anlatan bir kitap yazdığını belirtmiş, basın toplantısından bir süre sonra ANKA Yayıncılık, "Belgelerle Yolsuzluğun Şeytan Üçgeni" adlı kitabı yayımlamıştı. 

Bunun üzerine Özhaseki’nin avukatı Mehmet Savruk, Hamurcu ve yayıncı firma aleyhine Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açmıştı. 7 Mayıs'ta sonuçlanan davada mahkeme Hamurcu ve ANKA Yayıncılık'ın 7 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetmişti.