TBMM (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın parti yönetimine yönelik eleştirileriyle ilgili, "Partimizin ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda son derece sağlıklı, yerinde çalışmalar sürdürüyoruz. Ne genel başkan sorunu var ne bir yönetim sorunu var. Kurultayımızın görev verdiği genel başkanımız ve Parti Meclisimiz görevlerini en iyi şekilde sürdürüyorlar" dedi.

Sındır, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na gelişinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın partide yönetim sorunu olduğunu söylediği hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine Sındır, CHP'nin yeni kurultay yaptığını, kadroların kurultayın iradesiyle belirlendiğini söyledi.

Partinin en üst karar organının kurultay olduğunu anımsatan Sındır, "Tabii ki önceki genel başkanımızın düşüncelerine saygı duyarım ama heyecanımız, iktidara giden yolda umudumuz artarak devam ediyor. Bütün örgütümüzle partimizi iktidara taşıyacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Sındır, "CHP'de bir genel başkanlık sorunu var mı" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Hayır, kesinlikle yok. Neden olsun? Partimizin şu an itibariyle yüzde 25 oyu var ki biz bunu çok daha ileriye taşıma gayreti ve çabası içerisindeyiz. Partimizin ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda son derece sağlıklı, yerinde çalışmalar sürdürüyoruz. Ne genel başkan sorunu var ne bir yönetim sorunu var. Kurultaydan yeni çıkmış bir partiyiz. Kurultayımızın görev verdiği genel başkanımız ve Parti Meclisimiz görevlerini en iyi şekilde sürdürüyorlar."

"Baykal'ın sözleri disipline gitmesini gerektirir mi" sorusuna, Sındır, "Bilemiyorum, herhangi bir değerlendirme yapmadık" karşılığını verdi.

Sındır, Baykal'ın "Tabanda soğuma var" iddiasıyla ilgili de "Kendi düşünceleridir, saygı duyarım. Öyle birşey olduğunu ben düşünmüyorum, tam tersine partimizde yeni bir heyecan var" dedi.

-"CHP'nin terör konusundaki duruşu net" -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Baykal'ın açıklamalarıyla ilgili soruya, "CHP'nin en üst karar organı kurultaylardır. Kurultay, net iradesini kesin olarak ortaya koymuştur. Kurultaya katılan delegelerin tamamının oyunu Sayın Kılıçdaroğlu almıştır. Başkanlık sisteminin, saltanatın tartışıldığı bu dönemde AKP'nin değirmenine su taşımaya hiç kimsenin hakkı yoktur" yanıtını verdi.

"Baykal'ın iddia ettiği gibi tabanda bir soğuma var mı" sorusu üzerine, Ağbaba, "Bizim vazgeçilmez ilkelerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk bizim Kurucu Genel Başkanımız. Her CHP'li ona inanır, gereken kıymeti verir. Partinin ilkeleri var ama bu dönemde özellikle Suriye bataklığına batmış AKP'yi kurtarmaya yönelik hiçbir CHP'linin yaptığı açıklama kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Baykal'ın, "Terör konusunda CHP'nin net duruşunun olmadığı" eleştirisine ilişkin ise Ağbaba, "CHP'nin terör konusunda net duruşu var. CHP'nin yıllardan beri savaşla ilgili net duruşu var, her zaman barışın yanında olmuştur. CHP her türlü terörü kınamıştır. Bunla ilgili tartışma yapmak bile hiçbir partilimize yakışmaz" dedi.

-"Uyarıyı doğru bulmuyorum" -

"Eski bir genel başkanın bu tür uyarılarda bulunmasını siyaseten nasıl okumak gerekli" sorusu üzerine, Ağbaba, "Doğru bulmuyorum" karşılığını verdi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise gazetecilerin Baykal'ın sözleriyle ilgili sorularına yanıt vermedi.

Muhabir: Mehmet Tosun